Telefón + prehrávač, alebo všetko v jednom?
Moderátor: Moderátoři
Ale na foceni to chce neco lepsiho. Z kvalitni digizrcadlovky se taky dost tezko telefonuje
Pre zopakovanie. Momentálne uvažujem o niečom, čo by vedelo telefonovať a inak malo vlastnosti miniatúrneho počítača postačujúce na prezeranie internetu a púšťanie hudby a internetového rádia. V rámci telefónov "kvalitný" foťák je podmienkou, tzn. min. úroveň telefónu SE C702, ktorý mám a som s ním spokojný (s tým foťákom), ďalej USB hub a port pre pripojenie monitoru. Cenový strop povedzme 500€, max. rozmery cca 3''. Existuje niečo podobajúce sa tomu? Ak nie, tak návratka k mobilom. Ď
- aktívna krytka
- optický zoom
ak možno, tak oboje
- kvalitný audio výstup.
Solídny foťák s ostrením zostáva v platnosti.
Cenový strop 300€, začnime u 200€. Máte niekto tipy?
Ď
Duvsan píše:Hoho, keby som chcel naozaj kvalitné fotky, tak používam klasiku.... Ide o to, že mobil mám vždy so sebou a keď už mobil s foťákom, tak foťák z tých najlepších. Keď som napísal, že C702 stačila, myslel som, že bude jasné, kde sa hrám. Na aktívnej krytke je pekné, že mobil vytiahnem z vačku, krytku odsuniem a fotím. Ale takých mobilov je už asi málo.
Má niekto tip ešte na nejaký okrem X6? Dík
Nedávno jsem vyměnil SE C702 za SE Elm J10i2 a spíš bych řekl, že je to krok zpět: sice dělá fotky v rozlišení 5M, ale v podstatě jen generuje větší soubory. Použitá optika lepší není, což činí většinu vyššího rozlišení zbytečnou. Nějaká detekce úsměvu a podobné fígoviny spíše obtěžují, než pomáhají, aktivní krytka odpadla, takže foťák nelze použít se zamčenou klávesnicí, jako u 702, zoom to má jen digitální.
Na okraj: ta aktivní krytka stejně nechránila objektiv před zaprášením, za ni se sajrajt normálně dostal.
Jedinou výhodou je menší spotřeba telefonu v klidu - při stejné kapacitě a stáří baterky, při stále stejném využití (foťák / telefon / SMS) vydrží baterka 7-10 dní, zatím, co ve starším vydržela 4-6 dní.
Internet a ostatní, jako pevně do tlačítek zadrátované tý-funkce se na Elmu lépe vyřadily, takže už se mi nestává náhodným stisknutím tlačítka, že se začne nechtěně a ještě placeně připojovat (i když to jsem u 702 obešel přepsáním čísla pro připojení na nesmyslné), ale naopak, než se během hovoru proklikám do tel.seznamu, abych někomu přečetl číslo, to chvíli trvá.
Jo, a v režimu rádia nebo přehrávače žerou oba mobily prakticky stejně - tak do 20 hodin na jedno nabití, aby byly ještě použitelné na krátký hovor.
Stačí ti taková recenze?
Osobně s sebou totiž všude tahám žebráka HP M525, který má 6Mpix rozlišení a hanebný postprocessing i v módu BEST, optiku taky nic moc, ale má optický zoom, snadnější volbu režimu snímku, zkrátka z něj dostanu ty snímky i přes to vše v lépe zpracovatelné kvalitě, než z Elma.
To v případě, že nevím, jestli budu fotit.
Když s focením počítám předem, jistí to Praktica L2 a pár objektivů a filtrů s sebou. Středněformátovou Flexaret VII sem tedy už dlouho nepoužil, ale skeny z formátu negativu 6x6cm jsou fantastické i při rozlišení jen 2400dpi....
- Artaban001
Mám SE CEDAR. Má 2MPX foták ucházející kvality - používám ho jako okamžitý záznamník, když jsem línej nosit tužku a papír, abych si něco poznamenal - výstup na 3.5 jack pro sluchátka, rádio, který je na rozdíl od Nokiáckých použitelný a MP3 přehrávač zcela taky ujde. ještě mi zbyla bezdrátová bluetooth bondovka, kterou jsem v krabici našel, když jsem ji ukládal na co kdyby..
Jinak. Samozřejmě je nejlepší mít externí MP3 přehrávač. Ten můj nabíjím při použití kolem 1hod denně jednou za měsíc a půl (Philips Ariaz), což u mobilu jaksi nehrozí.
Nejsem jinak odpůrcem NOKIA, sám jsem měl dva jejich modely, z kterých jsem usoudil, že NOKIA má filozofii, že telefon je od toho aby se s ním telefonovalo a na poslech rádia je tranzistorák.