Philips 32PW8751/12 chassis ES1.EAA, pootočení obrazu
Moderátor: Moderátoři
Philips 32PW8751/12 chassis ES1.EAA, pootočení obrazu
Děkuji a zdravím! Kaca
No, ale teď vážně - tyto moderní tvp (a tvůj mezi ně patří - co se šáska týká) jsou vybaveny f-cí ROTACE OBRAZU, tzn., že obraz se natáčí (kolem své osy!) o nějaký menší úhel vlevo i vpravo a co je ještě zajímavější - v zákaznickém MENU
Děje se to pomocí cívky ROTATION COIL, která je umístěna na hrdle obrazovky, za vych. cívkami.
Takže bych doporučil, nejprve si v obslužném manuálu toto ovládání vyhledat - teprve, pokud by tato f-ce nefungovala, bych hledal hw. (či sw.?) závadu
EDIT: V příloze máš zapojení modulu obrazovky, vč. obvodů ROTATION (pravý horní roh schématu!)
- Přílohy
-
ES1E_AA - CRT.pdf- CRT PANEL - vč. SCAVEM a ROTATION
- (87.19 KiB) Staženo 229 x
kokun Ti už všetko vysvetlil, ale, nedá mi rypnúť si do Tvojej ,,mechanickej" úpravy: To Ti nevadí, že zákonite máš chýbajúcu spodnú ľavú časť obrazu, ktorú si tam mal síce aj pred ,,úpravou", ale už nie je vodorovná, ale spodný okraj už ide mierne do hora?
Mysteri - nejsem ing ani jednou ale tohle jsem se dočetl tady na foru. Jak jinak se to tedy řešilo u 50Hz televizí? A žádná spodní část obrazu mě nechybí, takže ani nevadí.
Ještě jednou děkuji a zdravím!
Dám vědět výsledek až to bude hotové.
Tak teď ještě měnící se horizontální rozměr obrazu v závislosti na světlosti obrazu. Hlavně po stranách. Děje se tak po výměně VNtrafa. Pak už to bude úplně v pořádku. No, i tak se na to už dá koukat.
Zdravím Vás
Kaca
Schéma zdroje je zde:

Napětí Vbatt je 131,8V stabilních.
Kde prosím naměřím hodnoty směřující k identifikaci závady?
( Vlnící se levý a pravý okraj obrazu podle momentální intenzity jasu. Vertikál je v pohodě a stabilní.)
Děkuji!
Schéma RKS je zde: http://www.mediafire.com/?8f3vsasy7s43n0x