Philips 32PW8751/12 chassis ES1.EAA, pootočení obrazu

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Kaca
Kontaktovat uživatele:

Philips 32PW8751/12 chassis ES1.EAA, pootočení obrazu

#1 Příspěvek od Kaca »

Zdravím Vás! Jedná se o tuhle Philips 32PW8751/12, chassis ES1.EAA. Potřebuji prosím vědět jestli je možné pootočit obraz o několik málo stupňů doprava v SM. Zatím jsem natočil obrazovku ale je to pořád málo. Jestli někdo z povolaných zná SM a ví jestli to jde tak prosím poraďte. Jestli to nepůjde tak musím o kousek ubrat výztuhy umělohmotného rámu obrazovky. Jedná se asi o 5mm na levé straně dolu. Bylo to o víc ale jak jsem psal, kousek šla pravá strana nahoru tak že je to sice lepší ale ne úplně.
Děkuji a zdravím! Kaca
kokun

#2 Příspěvek od kokun »

Tak si ten roh tvp podlož třeba nějakou tenší knihou (abys nakonec nemusel řezat bednu flexou) 8O :lol: :lol:

No, ale teď vážně - tyto moderní tvp (a tvůj mezi ně patří - co se šáska týká) jsou vybaveny f-cí ROTACE OBRAZU, tzn., že obraz se natáčí (kolem své osy!) o nějaký menší úhel vlevo i vpravo a co je ještě zajímavější - v zákaznickém MENU :!: 8O
Děje se to pomocí cívky ROTATION COIL, která je umístěna na hrdle obrazovky, za vych. cívkami.

Takže bych doporučil, nejprve si v obslužném manuálu toto ovládání vyhledat - teprve, pokud by tato f-ce nefungovala, bych hledal hw. (či sw.?) závadu :roll:

EDIT: V příloze máš zapojení modulu obrazovky, vč. obvodů ROTATION (pravý horní roh schématu!) :wink:
Přílohy
ES1E_AA - CRT.pdf
CRT PANEL - vč. SCAVEM a ROTATION
(87.19 KiB) Staženo 228 x
Naposledy upravil(a) kokun dne 01 čer 2011, 20:20, celkem upraveno 2 x.
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kaca »

Děkuji moc pěkně! Vyzkouším a dám vědět.
kokun

#4 Příspěvek od kokun »

Něco se o této f-ci psalo už tady a tady :wink:
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kaca »

Nemám na to uživatelskou příručku. Nedá se tahle možnost nastavení rotace něčím blokovat ? Odpoledne se syn pokoušel s tím něco dělat a říkal že se mu ten obraz dařil natáčet. Taky se mě nedaří z toho "MENU" nijak dostat. Rotace prostě nefachčí ale pokud to nepůjde tak měřit budu nejdříve zítra.
kokun

#6 Příspěvek od kokun »

A najdeš si taky něco i sám?

Obslužný manuál k tvé telce by měl být tento (dokonce i CZ) 8O :wink:
Honza - kokúň

Re: Philips 32PW8751/12 chassis ES1.EAA - pootočení obrazu

#7 Příspěvek od Mysteri »

Kaca píše: Zatím jsem natočil obrazovku ale je to pořád málo.

kokun Ti už všetko vysvetlil, ale, nedá mi rypnúť si do Tvojej ,,mechanickej" úpravy: To Ti nevadí, že zákonite máš chýbajúcu spodnú ľavú časť obrazu, ktorú si tam mal síce aj pred ,,úpravou", ale už nie je vodorovná, ale spodný okraj už ide mierne do hora? :wink: Koľko krát si Ing....? :lol:
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Kaca »

Honzo - omlouvám se a děkuji! Dnes odpoledne jsem to chtěl najít. Odpoledne to pročtu a uvidím.

Mysteri - nejsem ing ani jednou ale tohle jsem se dočetl tady na foru. Jak jinak se to tedy řešilo u 50Hz televizí? A žádná spodní část obrazu mě nechybí, takže ani nevadí.

Ještě jednou děkuji a zdravím!
Dám vědět výsledek až to bude hotové.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Kaca »

Zdravím! Ještě jednou se omlouvám Honzovi a děkuji mu za pomoc. Tak nakonec to byl ten TDA před cívkou. Už je to OK.

Tak teď ještě měnící se horizontální rozměr obrazu v závislosti na světlosti obrazu. Hlavně po stranách. Děje se tak po výměně VNtrafa. Pak už to bude úplně v pořádku. No, i tak se na to už dá koukat.
Zdravím Vás
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Kaca »

Zdravím Vás! Ještě bych se chtěl zeptat někoho kdo má telku s tímhle šáskem a nebo ji zná, jestli je normální že televize od zapnutí hlavním síťovým vypínačem nabíhá 35 až 40 sekund. Zkoušel jsem v této době mačkat na ovladači AV vstup nebo předvolbu1-9 ale marně, jen jsem dobu naběhnutí prodloužil. Zdá se mě to jako poměrně dlouhá doba. Může to způsobovat nějaká závada a pokud ano, mohl by někdo poradit?? Děkuji a zdravím!
Kaca
Duvsan

#11 Příspěvek od Duvsan »

Kaca píše:Tak teď ještě měnící se horizontální rozměr obrazu v závislosti na světlosti obrazu. Hlavně po stranách.

To si opravil? Môže to mať súvis.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Kaca »

No, zkoušel jsem se zaměřit na kondenzátory v RKS ale marně. Ty deformace ale nejsou nijak velké. Okem je ale vidím a trochu mě vadí.
Měnil jsem i hlavní filtr ve zdroji ale také bezvýsledně.
Za "každé" nakopnutí budu vděčný.
Servisní dok. mám stažený z NETu.
Duvsan

#13 Příspěvek od Duvsan »

Ako to má reguláciu v zdroji? Nie je to cez optočlen? Ak áno, skontroluj napájanie diódy toho opťáka. Býva cez TL431 alebo nejaký operák (nechce sa mi to pozerať). Ak je v poriadku všetko, čo k nemu vedie, ešte môže byť zrada na primárnej strane zdroja. Nechce sa mi veriť, že by širokoúhle TV "dýchali".
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Kaca »

Tak na diodě optočlenu 7516 má být napětí podle schématu 0,9V a já naměřil 1,070 a na optočlenu 7513 má být také 0,9V ale já tam měřím 1,058 až 1,059V. To napětí na 7513 se na Metexu M-3270 pohybuje mezi těmi hodnotami 1,058 a 1,059.
Schéma zdroje je zde: Obrázek
Naposledy upravil(a) Kaca dne 04 srp 2011, 11:36, celkem upraveno 1 x.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Kaca »

Zdravím opět po delší době!
Napětí Vbatt je 131,8V stabilních.
Kde prosím naměřím hodnoty směřující k identifikaci závady?
( Vlnící se levý a pravý okraj obrazu podle momentální intenzity jasu. Vertikál je v pohodě a stabilní.)
Děkuji!
Schéma RKS je zde: http://www.mediafire.com/?8f3vsasy7s43n0x
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“