OTF 70B505, zdroj jen přerušovaně píská

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
zvaty

OTF 70B505, zdroj jen přerušovaně píská

#1 Příspěvek od zvaty »

Zdravím, potřeboval bych poradit ohledně televize 70b505.Když se mi dostala pod ruky tak zdroj jen přerušovaně pískal (asi zatíženej) tak jsem nejdřív proměřil tranzistor, ten je dobrej,zkusil na žárovku a zjistil sem že zdroj fakčí, potom sem vyměnil elity na primáru a slezlý kondíky.A tv furt nejela pořád pískala, tak sem zkusil vyměnit vertikál a (TDA8350) pak rozklad (TDA8143) ale stále nic,dál sem měnil kondíky v rezonančním obvodu, vysokonapětový trafo a stále nic pořád jenom přerušovaně píská.Diody od všech odboček sem proměřil ty nejduležitější sem i vyměnil ale pořád žádná změna. zkoušel sem odpojit ug2 a žhavení ale stále nic.Proměřil sem součástky u hflyback a hsync a stale nic. Ted už mě napadá jedině vadná pamět ale nenám do ní žádnej jinej dump než ten co je v ní tak do toho sem se ještě nepustil.Nevý si s tím někdo rady???

Odděleno o původního vlákna a přesunuto. Killroy
procesor

#2 Příspěvek od procesor »

Okrem toho pískania TV funguje ( aha...nefunguje), napätia
+5V
+30V
+160V
+12V
+12Va
+5V
+8v
sú v povolenej tolerancii. Ďalej pri VN trafe sa generuje +16V (za VD407) a +45V (za VD406), všetko je premerané, len to neide.
zvaty

#3 Příspěvek od zvaty »

tak tv už jede, bylo to vadným vn trafem a ještě navíc tranzistorem, který měl ubytky sice normální ale mezi C a E měl 1Mohm svod.Ted mě však trápí to že podle schématu má mít televize napětí Ub 160V ale ta moje má jenom 152V.Nevíte někdo správnou hodnotu Ub napětí?? tomu co je v manualu moc nevěřím protže to je manual pro čtyři televize, který mají každa jinou uhlopříčku ale napětí tam je napsané stejné.
mirosne

#4 Příspěvek od mirosne »

Ak máš dobrý obraz (rozmery),tak sa z tým Ub ani nezaťažuj myslím,že 152V je v pohode.(ak Ti merák ukazuje správne)
Pozdravujem Vás, Miro.
kokun

#5 Příspěvek od kokun »

Ne - má být 160±0,5V :!:

SI č.13 (pro tvůj model tvp) je podstatně zkrácená - neobsahuje stať "IV: NASTAVOVACÍ PREDPIS" :cry:
Pokud se ale podíváš na podobný model tvp v předchozím SI č.12 (oba najdeš třeba tady) - tak i "tvůj" SI č.13 se na tu 12-ku přímo odvolává (co se nastavování týká!!!) - na str. 1 :roll:
Honza - kokúň

#6 Příspěvek od mirosne »

Presne tak,Honzo. :oops: :
Přílohy
OTF sm.jpg
(233.37 KiB) Staženo 136 x
Pozdravujem Vás, Miro.
zvaty

#7 Příspěvek od zvaty »

Ten servisní manuál není jednoznačný-nenašel jsem, žádný odkaz, který by se odvolával na 159V k mému typu. Nechal jsem tam 152V, protože obraz je celý a bojím se přidat o 7V. Možná se špatně dívám, ale fakt jsem si to pročetl a nevidím z toho, že tam mám mít 159V, místo 152V - které tam mám teď.
kokun

#8 Příspěvek od kokun »

Co pořád řešíš?
Je v SI č.13 přímo uveden tvůj model tvp?
Je - na str. 23 je sch. s 8-mi modely tvp a tvůj je mezi nimi :!:

Napětí hl. zdroje = 160V (vidíš to na tom schématu?).
IV. NASTAVOVACÍ PREDPIS uvádí: U2 = 160 ± 0,5V - tak "vo co gou"?
Třeba máš jen (v S.M.?) nastavený široký obraz (bod 9.2.2 Dostaviť horizontálny rozmer, ak je to potrebné) - :nevim:
Máš možnost změřit Uff (žhav. nap. obrazovky)? - pozor, nesinusový průběh!!!
Jeho kontrolou by jsi hned věděl, na čem jsi (řekl bych, že teď máš obrazovku podžhavenu) :wink:
Honza - kokúň

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“