TV ECG 21TS07 DVB-T, nelze naladit
Moderátor: Moderátoři
TV ECG 21TS07 DVB-T, nelze naladit
nemáte zkušenosti s touto CRT - TV ? Známý mě požádal o naladění digitálních programů a nemůžu se dostat do příslušného instalačního menu. Inst. menu které lze vyvolat neodpovídá návodu (chybí digitální položky), analog jde naladit a ostatní funkce TV jsou v pořádku. DVB-T signál odzkoušený přes STB je v dobré kvalitě - přes 95%.
Dotyčný známý údajně již digitál před časem naladil ale neví jak, pak programy "zmizely".
Mohlo by jít o poruchu TV nebo chybu obsluhy ? Nenašel jsem žádné bližší informace, tento typ už není na trhu.
- Philip_Fry
Přesněji: je si stoprocentně jistý, že to, co kdysi naladil, bylo digitální vysílání zvenčí nebo si předtím platil kabelovku?
Loni v únoru jsem tu řešil podobný případ TVP, u kterého neměl během záruky majitel potřebu zjistit, jestli mu vestavěný DVB-T vůbec chodí, takže o dlouho prošvihl záruku, než přišel na to, že chodí špatně a někdy vůbec.
Jak to vyřešil, je v tom vlákně uvedeno.
To Hill: stoprocentně šlo o signál DVB-T, kabelovka v místě není. Nicméně jsem naznal že jde o závadu TV - za podobné situace jako v odkazovaném vláknu - levná TV po záruce koupená přes půl republiky v E-shopu, již jednou 3 měsíce v opravě a majitel už do oprav nemíní investovat.
Řešení jako v uváděném odkazu: půjčil jsem mu starší nepotřebný settopbox a TV nechat dožít...
Díky všem za snahu.
Digitál jsem nikde v menu nenašel, až jsem začal zkoušet jednotlivé vstupy (SCART, S-VIDEO, VGA, HDMI) a přitom jsem narazil na volbu DVB - a na ní to už naladit šlo.
A televize maká. I když s obrazem, jaký má, ať už přes scart nebo tuner připojený, vedle hrající Grundig T55-732/5 vyrobený roku 1997 v Rakousku, se obraz na tom LCD nedá srovnat ani náhodou.
Naopak - asi do toho Grundiga budu musel vlézt a trochu mu seškrtit kontrast, přece jen není říditelný zvenčí a jeví se mi poněkud zbytečně vysokým...
Achab píše:U některých TV je skutečně možnost volby analog/DTV v menu AV, ovšem většinou se jedná pouze o přepnutí zdroje signálu, přístup k ladění bývá obvykle z hlavního menu. ...
Nedávno jsem byl u placky SHARP - už jsem si myslel, že ani digitál tuner nemá. Na DO žádné tl. ATV/DTV nebylo
Až jsem nakonec objevil DTV v menu AV (bylo tam: ATV, DTV, a další AV-čka). Po navolení DTV se telka přepne na DTV a v menu ladění se položka ladění objevila (zase byly nefunkční pol. ladění ATV - přeskakovaly se).
Takže, ani přes hl. MENU - ale nejprve se přepnout na DTV (ATV) a pak s tím šlo teprve něco dělat
Achab píše:Uživatelský manuál je v angličtině ale má obrázkové znázornění menu podle kterého je přístup k analogovému i digitálnímu ladění ze stejné stránky menu. Oproti manuálu ale chybí položka "ladění digitálních programů". Přepínání TV/DTV jsem ani po hodině pokusů nenašel.
Mohlo se stát, že se položka "ztratila" - třeba za bouřky -
Pokud je tvp kompletně hw osazený (a pokud to dříve chodilo, tak je) - tak potom vlézt do S.M. a tvp znovu nakonfigurovat (anebo nový DUMP do EEPROMky)
Asi 3x přijel zákazník s tím, že mu v menu pokaždé zmizela nabídka pro normu DK (nemohl naladit CZ programy se zvukem!) a částečně rozhozená geometrie - vždycky ale požadoval okamžitou opravu (na počkání), nechtěl mi ji nechat ani na 1 den (ono to většinou taky bylo v SO, či v NE
Poprvé tvrdil, že k tomu snad došlo tím, že děti připojovaly do SCARTu DVD přehrávač za chodu. Tj. k přepsání EEPROM mohlo dojít třeba zajiskřením (na tom SCARTu) -
Opakovaně už chtěl pouze nakonfigurování a seřízení - prevent. výměnu EEPROM odmítal
Nemohlo k tomu (v tvém případě) dojít třeba podobně?