Jirka
Pametozrout
Moderátor: Moderátoři
Pametozrout
Jirka
Raz som preinstaloval XPcka na notebooku kde bol pocet realokovanych sektorov 1 a pending tiez 1, test povrchu disku OK ale rychlost disku samotneho bola asi taka ze instalacia XPciek trvala 4x dlhsie nez normalne, instalacia updatov nekonecne dlho a cele PC bolo nenormalne spomalene a disk vkuse len pracoval a pritom okrem dvoch chybnych sektorov v SMART statuse ziaden test neodhalil nic vadneho na disku, po low level formate sa situacia este zhorsila a formatovanie sa nedokoncilo ani po 24 hodinach - disk putoval do zbernych surovin - 120GB IDE 2,5" ... takze aj takto koncia disky 2chybne sektory a amen, pritom niektory maju tisice realokovanych a ani otom nevedia a PC normalne pracuje .
Pozri v crystal disk info status disku .
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Duvsan píše:MaTTo, nešlo použiť niečo ako Magic Patririon (nepamätám, ako sa podobná aplikácia volá v Linuxe) a tie sektory proste nechať mimo?
Vadne sektory boli v rôznych castiach disku takze nemyslitelne oddelit to na jednej particii navyse sa disk tvaril akoby boli realokovane ale tam bol nejaky generalny problem s celkovou funkcnostou disku, choval sa nekorektne bol neuveritelne pomaly a vo finale putoval do smetia .Mozno ani tak nebol vadny povrch dosku ako ze skorej odisla elektronika toho disku .
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
Navíc dnešní disky mají díky vyšší hustotě zápisu a více plotnám lepší výkon i při stejných otáčkách. Takže sice GB nepotřebuji, ale 640GB je výkonově úplně jinde, než stará Barracuda.
Ohledně bobtnání - ideální je integrovat co nejvíc do instalačky pomocí n-lite. (Tedy místo mi nevadí, mám ho dost, ale přijde mi to čistší)