Pametozrout

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

Pametozrout

#1 Příspěvek od Celeron »

Nainstaloval jsem z origo CD na P4 s 1,5Gb RAM XP profi SP2 a pak stahnul z netu SP3 a k ni aktualizace. :) No a nestacil jsem se divit. Slozka Woken ma 6,5 Gb :!: :?: :roll: Navic disk uz asi 2 hodiny srotuje a procesor jede na 100%. Co jsem to zase boha jeho pohnojil? :oops:
Jirka
thomas100

#2 Příspěvek od thomas100 »

Do doby co jsi nainstaloval SP3 nebo už po instalaci Win ?
Duvsan

#3 Příspěvek od Duvsan »

Nestihol si medzitým stiahnuť aj nejaký sajrajt?
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od AmarokCZ »

A který proces žere tolik času CPU a tolik šrotuje diskem ? (viz správce úloh => záložka procesy => sloupec CPU a V/V - přečtené bajty nebo zapsané bajty)
MaTTo

#5 Příspěvek od MaTTo »

Ta velkost zlozky woken moze byt, to ze disk uz dve hodiny pracuje môze byt este nasledok updatov, je ten disk v poriadku ? ziadne realokovane sektory, pending sektory alebo nieco podobneho vadneho na povrchu disku ?
Raz som preinstaloval XPcka na notebooku kde bol pocet realokovanych sektorov 1 a pending tiez 1, test povrchu disku OK ale rychlost disku samotneho bola asi taka ze instalacia XPciek trvala 4x dlhsie nez normalne, instalacia updatov nekonecne dlho a cele PC bolo nenormalne spomalene a disk vkuse len pracoval a pritom okrem dvoch chybnych sektorov v SMART statuse ziaden test neodhalil nic vadneho na disku, po low level formate sa situacia este zhorsila a formatovanie sa nedokoncilo ani po 24 hodinach - disk putoval do zbernych surovin - 120GB IDE 2,5" ... takze aj takto koncia disky 2chybne sektory a amen, pritom niektory maju tisice realokovanych a ani otom nevedia a PC normalne pracuje .

Pozri v crystal disk info status disku .
Doing service for those who do .
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od ZdenekHQ »

Když jsem včera viděl v akci Visty na dvoujádru s 3GB RAM na pouhý prohlížení fotek a net - stejně rychle mě to kdysi běželo na 166MHz Pentiu MMX s 32MB RAM a ta složka woken měla tak 100MB - tak jen přemýšlím, jakej to má smysl a kam to míní pokračovat...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Duvsan

#7 Příspěvek od Duvsan »

Ja som videl Wistu bežať na Semprone 1800+XP a divil som sa, aké je to svižné.
MaTTo, nešlo použiť niečo ako Magic Patririon (nepamätám, ako sa podobná aplikácia volá v Linuxe) a tie sektory proste nechať mimo?
Crifodo

#8 Příspěvek od Crifodo »

ZdenekHQ píše: jakej to má smysl a kam to míní pokračovat...
viď že to nemusím napsat, kam? :roll:
Celeron

#9 Příspěvek od Celeron »

thomas100 píše:Do doby co jsi nainstaloval SP3 nebo už po instalaci Win ?

Vsiml jsem si toho az po SP3. No nic, udelal jsem hlubokou orbu a ted maji SP2 1,2 Gb a SP3 se prave instaluje. Zati to ma 2,2 Gb.
Disk je novej a tvari se, ze na nem chyby nejsou.
Jirka
MaTTo

#10 Příspěvek od MaTTo »

Duvsan píše:MaTTo, nešlo použiť niečo ako Magic Patririon (nepamätám, ako sa podobná aplikácia volá v Linuxe) a tie sektory proste nechať mimo?

Vadne sektory boli v rôznych castiach disku takze nemyslitelne oddelit to na jednej particii navyse sa disk tvaril akoby boli realokovane ale tam bol nejaky generalny problem s celkovou funkcnostou disku, choval sa nekorektne bol neuveritelne pomaly a vo finale putoval do smetia .Mozno ani tak nebol vadny povrch dosku ako ze skorej odisla elektronika toho disku .
Doing service for those who do .
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

Tiez mam niekde disk (300GB), ktory je akoze OK, akurat prenosova rychlost je tak 2MB/s. Alebo dalsi, kde sa stale vytvaraju zle sektory - asi je tam vadna hlava.
Duvsan

#12 Příspěvek od Duvsan »

To poteší. 80 GB Samsung, počítač s ním strašne ťažko štartoval. Potom už to šlo, ale pomaly. Dal som ho kamarátovi, asi z neho vybral magnet a zvyšok zrejme do smetia. Na povali mám nejaké 40-ky, každá má nejaký ten sektor. Nie mŕtve, len načaté (dlhšie načítavanie) - odhalil ich Hiren's Boot.
Basic
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Basic »

Mě vždycky přišlo že po instalaci SP3 je systém celkově pomalejší, ikdyž píšou že se má o 10% zrychlit. Takže jsem zůstal u SP2. Ale to bylo před asi 5 lety, nyní kde můžu dávám Win 7 a na stolním jedině Visty, už 3 roky nainstalovaný a jak to běhá svižně, akorát to chce trošku se o systém postarat (CCleaner).
BOBOBO

#14 Příspěvek od BOBOBO »

No spoustu let mám v práci tak 1,6G , deska ještě s USB 1,2 , kartou povýšeno , origo deska , zdroj , HDD 80P, je fakt , že tehdy špička , měl ředitel , už mi tlačili jiný železo , ale nepotřebuju , XP SP3 , stálé aktualizace a tedy několik let placený NOD a doma mám více paměti , více rychlosti , ale při mé činnosti (hry nee) jsem vyšší rychlost práce nezbadal .4,75G nyní .
kejki

#15 Příspěvek od kejki »

K těm pevným diskům - nejde jen o sektory, ale právě schopnost číst, zapisovat. Hezky to ukazuje seatools od seagate (i pro jiné disky, co vím) nebo everest.
Navíc dnešní disky mají díky vyšší hustotě zápisu a více plotnám lepší výkon i při stejných otáčkách. Takže sice GB nepotřebuji, ale 640GB je výkonově úplně jinde, než stará Barracuda.

Ohledně bobtnání - ideální je integrovat co nejvíc do instalačky pomocí n-lite. (Tedy místo mi nevadí, mám ho dost, ale přijde mi to čistší)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“