Modrá obrazovka (až příliš často)

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
css

Modrá obrazovka (až příliš často)

#1 Příspěvek od css »

Zdravím všechny chytré hlavičky na fóru :). Netbook mojí přítelkyně s nainstalovanými XPčky SP3 končí i několikrát denně s ošklivou modrou obrazovkou (viz. obrázek), ze které ale nijak nepoznám, který program či proces toto padání systému způsobuje :? .

Poraďte, prosím, jak mám najít toho "viníka", abych věděl, co mám opravit nebo odinstalovat?

Díky a pěkný den přeje Petr
Přílohy
obrazovka.jpg
(278.37 KiB) Staženo 129 x
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od FRANSIMOR »

Přejit do bodu obnovení a vrátit poslední změny zpět nepomůže?
ohryzek36

#3 Příspěvek od ohryzek36 »

Tohle by nepomohlo?
css

#4 Příspěvek od css »

Asi by to pomohlo, kdyby tomu ale běžný uživatel jako já rozuměl :D .

Něco uživatelsky přívětivějšího by nebylo? :wink:
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od FRANSIMOR »

No já jakžto běžný uživatel :wink: - hrozně tomu totiž rozumím-právě když něco hodně blbě tak "šahám" poté možnosti VRÁTIT POSLEDNÍ ZMĚNY ZPĚT.Většinou mne to pomohlo.... :idea:
css

#6 Příspěvek od css »

To můžu nakonec zkusit taky. Jen mi je divné, co se tam vlastně poondilo, protože na počítači se nic neinstaluje, přítelkyně tam má pár programů a ty používá od začátku a víc jak rok to jelo bez chyb. Jediné změny jsou aktualizace Windowsů, tak že by v tom měl prsty sám Bill? :D
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od FRANSIMOR »

Jo dnešní internet umí věci.... :roll: Kolega taky aktualizoval-stránka byla prý stejná jako vždy.No počítač kaputos a dával to den do kupy.Takovejch červů a trojáků po kupě prý dlouho nevyděl.A dobrý sou tyhle fory u aktualizace antivyrů... :D 8O
Andrea

#8 Příspěvek od Andrea »

Ty fole, to je síla, nevyděl umýstěný antivyr, boha jeho kam to spěje. :roll:
pigeonit

#9 Příspěvek od pigeonit »

To se bude hledat asi docela blbě. Mohla by to být například aktualizace nějakého driveru. Zkus projet log z doby kdy to začalo dělat, jestli nezjistíš, co se aktualizovalo. Taky bych pro jistotu udělal takovou tu základní kontrolu. Tj chkdsk, memtest apod. Padá to při něčem konkrétním?
Hill
Administrátor

#10 Příspěvek od Hill »

Takto mi začal hlásit počítač postupný odchod elektrolytů blokujících napájení procesoru, čili hardwarovou záležitost.
css

#11 Příspěvek od css »

Lidi nestrašte, je to právě rok starej netbook, tak doufám, že hardware problém to nebude, i když člověk dneska nemůže věřit ničemu, to je fakt.

Padá to zcela libovolně, i když zrovna něco na compu dělá, a nebo i když jsou všechny aplikace pozavíraný a počítač je třeba hodinu v klidu.
Vydricak

#12 Příspěvek od Vydricak »

Pouzil si Instalator WinXP SP3 s integrovanymi SATA ovladacmi?

Mozno bude este treba sa troska pohrat s nastaveniami v BIOS-e.

Pardon, myslel som, ze dotycny instaloval XP-cka a nevsimol som si v prvom prispevku, ze boli predinstalovane.
Naposledy upravil(a) Vydricak dne 02 srp 2011, 02:39, celkem upraveno 1 x.
kejki

#13 Příspěvek od kejki »

Netbook byl předinstalovaný, takže těžko bez ovladačů.
Pokud neuspěješ s testování, pohledej ve složce Windows minidump, někam ho upni a popros na některém počítačovém foru o debugování - přiznávám, že na živě to dělá jen Miliness. Ovšem pak je ještě ve Windows Prohlížeč událostí (Pravomyš na Tento počítač) - není tam přímo něco s vykřičníkem? A test RAM by neuškodil, ale nevím, jak se dělá na věci bez mechaniky, asi Memtest z USB flešky.
css

#14 Příspěvek od css »

kejki: Díky, konečně nějaká rozumná odpověď. Přesně tak, netbook byl koupen s již nainstalovanými XPčky i s ovladači, dal jsem tam navíc asi 10 programů, které přítelkyně používá, v systému se nic neměnilo, jen ty aktualizace ze stránek Microsoftu. Rok počítač šlapal jako fík, ale cca posledního čtvrt roku je jednak zoufale pomalej a navíc občas padá do té modré obrazovky.

Dík, zkusím co píšeš, až se k němu dostanu.
thomas100

#15 Příspěvek od thomas100 »

Používáš nějaký program na "čištění PC", něco typu CCleaner, Registry Shower, apod. ?
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“