Alternátor Fiat Marea WEEKEND 1.6 16v, vadný
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě
- Artaban001
Sandal píše:Ještě doplním že ten slabý drátek co je na buzení slouží i pro kontrolku.
Hoši, nechci vám to nějak zpochybňovat, ale mám pocit, že + přes kontrolku se vede na výstup pomocného napájení. U regleru na uhlíkách by měl být výstup buzení nedostupný a u externího regulátoru je buzení propojeno z vývodem buzení z regleru.
Alťas má devět, nebo deset diod (desátá bývá někdy paralelně k uhlíkám rotoru na pochytání špiček ) 6 diod je 3F gretz a 3 pomocný jsou právě vyvedeny na vývod pomocného napájení. pokud je alťas v pořádku, ten pomocný vývod dává napětí, které působí proti napětí ze žárovky a ta zhasne. pomocné napájení z altu se vede přes regulační prvek regulátoru na rotor.
zeptám se Vás na názor na tenhle altík
http://www.pietro-eshop.cz/katalog/cz/l ... -marea-1-6
myslíte že by mohl jít?jako vím že je nový a záruka tam je.ale zase nechtěl bych něco vyndávat za tejden ven zase.
je z polska
ale zajímá mě tohle:
když vyndám tu diodu tak ji vlastně musím odpojit od toho plíšku.jak tam potom dáváte novou,to ji přiletujete?
555 píše:zeptám se Vás na názor na tenhle altík...
je z polska
Podobné alternátory jsem už taky opravoval. Vyznačují se tím, že nemají žádné popisky, štítky a podobně. Zatím vždy jsem v tom jen měnil diodový můstek jednou tuším i stator.
Já bych ho teda nekupoval. Za tuhle cenu se dá opravit(kvalitnímy díly) původní alternátor a bude běhat dál.
Samotné diody občas jdou vyměnit. Pokud není diodový můstek zalitý do plastu nebo snýtovaný a nebude třeba všechny diody odskřípat, tak půjde dioda vyměnit. Dají se koupit do toho kvalitní diody Bosch nebo i Cargo dodává samotné diody. Zpět jde dioda připájet, ale vždy lepší je bodování.