FM detektor
Moderátor: Moderátoři
- Superpavel
Obrázek je tam odtud, je to přijímač, který se používá ve většině čínských hraček okolo 27MHz.
- Přílohy
-
27MHz_superregenerative_receiver.gif- (9.87 KiB) Staženo 83 x
- Superpavel
- Artaban001
Zmije píše:Jak hodně je to citlivé na souběh C2 a C7? Zkoušel si experimentovat s umístěním odbočky na L1?
Superreaktoru jsem postavil několik. Nejlíp chodily ty, který jsou podle druhého zde vyobrazenýho schématu. Žádnej superreakční přijímač nevyžaduje duální kondenzátor. všechny nastavovací prvky - zpětná vazba, rázovací frekvence, se nastavuje individuálně na každou zachycenou stanici. je to daň za jednoduchost. Co se týká ty odbočky, já tam ani žádnou nedělal, dokonce jsem kolikrát ani nepřipojoval žádnou anténu a Hády a Krokodýla jsem na to chytal taky (Rosice u Brna) pokud chceš VKV rádio, postav si něco z TDA7000.
návod je zde http://www.volny.cz/pjenicek/radio/navodyj1/instFM1.html
údajně se má ale skončit výroba těchto švábů
http://elkonst.sweb.cz/radio/mfradio.htm
Tu vstupní jednotku VKV stále nabízí "Hadex" za 39kč, obj.pol. M006.
- Superpavel
- Superpavel
Je to z knížky J. Svobody Stavebnice tranzistorových zesilovačů a přijímačů
. . . a když se k tomu dnes přidá zesilovač, třeba s LM386kou,
bude "za málo peněz, hodně muziky"
Hrálo to dobře i přes vzdálenost 70km k nejbližšímu FM vysílači, zvlášť po doplnění předzesilovačem, ale mikrofoničnost samonosných cívek mě přivedla k jejich zalití epoxydem. A to včetně ostatních součástek, takže po změně pásma už leda s konverzí. Trochu jsem ale popletl konvertor s kontejnerem.
Takže se ani nepodívám, co za součástky tam přesně byly.
Určitě ale někdo víte, o čem se tu rozepisuju, a víte, ve kterém amáru to tehdy v druhé půlce sedmdesátých let bylo, případně máte volně ložené schéma.
Bylo to velmi zajímavé zapojení a poučné to stavět.