Nokia N8

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od CZJKP1 »

Jinak jak začínám problém řešit se můžete setkat v Recenzi, pravidelně to aktualizuji... Tak čtěte čtěte .....
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od CZJKP1 »

Už mi ***** obvinili že mi ten telefon spadl do vody
Naposledy upravil(a) CZJKP1 dne 26 srp 2011, 07:04, celkem upraveno 1 x.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od forbidden »

Typický... :brutalbox:
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od CZJKP1 »

Neboj, už jsem napsal Email na ČOI, doufám, že z toho výjdu..
Premekapac

#20 Příspěvek od Premekapac »

To je masakr! Netušil jsem, že se ještě dnes dějí takové věci. Nechápu tu paní, co píše v recenzi, že jí telefon slíbili a když přijela tak nebyl skladem, potom jí slibovali, že pošlou a pořád nic a přesto si ho od nich poté koupila, neuvěřitelné... :roll:
Premekapac

#21 Příspěvek od Premekapac »

A to stou vodou je přesně ono. Tyhle šméčka kazí jména slušným obchodům a servisům. Já pak když rozdělám telefon a je tam opravdu oxidace, mám někdy veliký problém to zákazníkovi vysvětlit. Někdy nepomůže ani, když zákazníkovi vysvětlím, že je pro nás, jako pro autorizovaný servis daleko výhodnějí na jeho přístroji udělat záruční opravu, protože nám to výrobce dobře zaplatí, než se s ním hádat, že se mu ho pokusím za pár korun zachránit... :roll:
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od CZJKP1 »

Tak mi ho zmr*i opravdu v něčem vykoupali...Resp. tam něco cákly bílého injekční stříkačkou... Hubu jim rozflákat..

Pověšené linky jsem smázl, abych jim nedělal reklamu :D

Neděláte někdo v servisu s telefonama, příp. nemáte někdo nějáké známé.. Potřeboval bych zjistit hodnotu té základní desky.
Příp. pokud nepochodíme s jistými orgáni, byl bych nucen se pokusit opravu provést sám..

Jen pro pobavení - V posudku- Reklamace vyřízena v zákonné lhůtě. Jestli 34 den je zákonná lhůta tak já sem papež...

Stopy po oxidaci okolo vstupu USB (kdyby jenom)

Oprava na náklady spotřebitele (odhah 6 tisíc) telefon stál necelých 7..

Myslím, že ta cena je takto schválně, protože žádný servis nemají, a reklamace dělaj ,,na koleni" co by je mělo přijít draho, nebo na co si netroufnou tak vyřizují vyplavením!!!
Eleman

#23 Příspěvek od Eleman »

CZJKP1 píše:Jen pro pobavení - V posudku- Reklamace vyřízena v zákonné lhůtě. Jestli 34 den je zákonná lhůta tak já sem papež...

31. den už by měli smůlu :sm: . Prachy zpátky, nebo nové zboží. :facak:
Už jsem to 2x takhle řešil. 30. den ke konci pracovní doby nebyla reklamace vyřízena, že je to na cestě.... a další kecy. Nezájem - prachy zpátky, nebo ČOI. Samozřejmě do těch krámů už nesmím, ale jeden už stejně zkrachoval a te druhý mne vůbec nemrzí.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Premekapac

#24 Příspěvek od Premekapac »

Neměl jsi ten telefon přebírat! 30. den musí být na stole jinak prachy zpátky! Pokud ne - okamžitě běžet na ČOI! Teď je každá rada drahá. Mrtvé N8 se SWAPují - neopravují. Nevím co přesně tam odchází, ale nejde to vyměnit, protože u takto drahých telefonů se v záruce běžně mění prcocesory, paměti atd.... Výrobci se to vyplatí víc, než měnit celou desku. To znamená, že oprava je s největší pravděpodobností nemožná.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od CZJKP1 »

Já byl na tý prodejně 29.den, a slíbili, že to 30.den určitě bude, bohužel, nemohu být na jejích pobočce každý den..

Co to znamená že se swapují??

Na jednu stranu píšeš, že se neopravují, na druhou stranu píšeš o výměne procesoru..

Včera jsem se ptal, byl jsem na burze na kolbence, v Praze, a jsou tam asi čtyři stánky..Jedině jednomu bych věřil. Je to čech, jedná solidně, a servis má v Praze..

Řekl mi, že obrazně řečeno, cena desky je cena telefonu, že je to velký problém, že mohlo odejít dotykové pole, a displej může být v provozu barevně flekatý... Ale že může zkusit vyprat to v ultrazvukové pračce s destilkou, nechat to vyschnout a zkusit oživit. Nevědel však, že deska umřela ještě před utopením. I když pravdou je, že v prodejně, co jsem telefon koupil, se snažili to Softwarově oživit, ale kdoví, jak tomu rozumí..

Každopádně na dotičného opraváře jsem si vzal vizitku. Časem uvidím..Telefon má záruční plombu neporušenou, tudíž v něm ani v servisu, kde jsem to koupil nebyly, jen to vytopili
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od CZJKP1 »

forbidden píše:Draze zaplacená zkušenost. Jinak doufám, že ti to dobře dopadne, takovýto podvodníky bych nechal topit ve Vltavě, jako kdysi.

Horší už to bejt nemůže.
Premekapac

#27 Příspěvek od Premekapac »

SWAP znamená výměna zákldaní desky. S tou výměnou procesoru jsem to myslel tak, že se běžně u přístrojů v cenové kategorii nad cca 3000,- běžně mění uBGA obvody, protože oprava, ač je finančně docela náročná se výrobci stále víc vyplatí, než výměna celé základní desky. U N8 se však nemění nic, pokud je mrtvá a není to SW problém, hned jde na SWAP. Znamená to tedy, že buď odchází něco přímo v tišťáku, nebo obvod, který nelze vyměnit. Ještě jedna věc, říkáš, že není porušená plomba, což znamená, že telefon asi neměl nikdo otevřený. Jako na běžicím páse umírají u N8 baterky, prostě najednou odejde - je přerušená. Bez rozdělání jí nevyndáš, tzn., že nezkoušeli ani vyměnit baterku a mohlo to být klidně tím....
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od CZJKP1 »

to NEMOHLO! :D

Když odmontuješ dolmí bok (na kterém je tlačítko menu) dostaneš se k baterce, a ke dvoum šroubkům, kterým bys telefon rozdělal. Pak kdybys odmontoval horní bok kde je vstup HDMI by ses dostal k dalším dvoum šroubkům, kterým bys telefon rozdělal.. Jenže ten horní bok neodmontuješ, protože je tam jeden šroubek přelepen štítkem IMEI, který podle všeho slouží i jako plomba (Je to pod krytem konektoru HDMI) vyguugli si obrázky..

Baterku měnit zkoušel, tato dává ale 0,00V

Co mam dělat? Já nevěd že tam ta plomba bude.. Kdyby tam nebyla asi ybch to rošrouboval, a ten motherboard vyčistil v destilce.. Aby nebyly žádné stopy po kapalině, pak bych to dal na posudek k Nokii a nakonec bych ten posudek vomlátil vo hubu té společnosti..

Jenže ta plomba a identifikátory vlhosti mě vše kazí.

Jirka
Premekapac

#29 Příspěvek od Premekapac »

Blbost, žádný další šroubek pod IMEI není. Je tam jen jeden, který lze normálně vyšroubovat. Kryt ale i potom drží. Na sundání je speciální přípravek. Prý to jde horko těžko opatrně sundat i bez něj, ale to jsem nikdy nezkoušel... Ty jsi jinou baterii zkoušel? Myslím si, že původní závada byla opravdu způsobená jen vadnou baterií. Panáček by jí ale musel zacvakat ze svého (nikdo mu jí zadarmo nevymění) a tak to vyřešil způsobem, který už znáš.... Na Tvém místě bych navštívil některý z autorizovaných servisů a problém jim dopodrobna popsal. Je šance, že ten sajrajt půjde vyčistit a třeba není nic vážně poškozené a po výměně baterie bude telefon zase šlapat. To je asi jediná šance. Maximálně zaplatíš poplatek za diagnostiku, odhadem do 300,- Kč. Vidět to nejspíš bude vevnitř vždycky a v tom "krámě" se Ti s nějakým posudkem stejně jen vysmějí, jednou jsi podepsal vyjádření o způsobu vyřešení reklamace a tím jsi se vším souhlasil....
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od CZJKP1 »

Jak jsem již ,,možná psal" baterku tam zkoušel dávat jinou, protože ta má byla prý uplně vybitá, aby mohl zkousit FLASHNOUT SW, a to mu nešlo ani tak.. Prý je problém s FLEŠEM..

Budeš se divit, ale žádné vyřízení reklamace sem mu nepodepsal, ani to nechtěl podepsat!!!!

Jirka
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“