Ještě jednou děkuji Honzovi za zájem a za pomoc!
Philips 32PW8751/12 chassis ES1.EAA, pootočení obrazu
Moderátor: Moderátoři
Ještě jednou děkuji Honzovi za zájem a za pomoc!
Tak televize začla stávkovat ve změnách formátu obrazu. Obraz je neustále širokoúhlý. Přez celou obrazovku na šířku, to znamená že u některých pořadů jsou lidé na obrazovce dosti tlustí a nízcí. Při přepínání formátů na SET-TOP-BOXu se nic nemění.
Teď přišla chvíle kdy bych prosím potřeboval nasměrovat na cestu která ovlivňuje tento formát v téhle televizi.
Zkoušel jsem i jiný SET-TOP-BOX se stejným výsledkem.
Děkuji a zdravím!
Dále v nastavení je jazyk, země, ladění, třídění, oblíbené prog. a název.
Dále jsou tam zvláštní funkce a tam je nabídka tato: časovač, dětská pojistka rodičovský zámek, DNR, dynam. kontrast a dekodér.
Nenašel jsem nastavení formátu obrazu v uživatelském meu.
Kaca píše:Je ale tam se mění formát napevno: široký 4:3, stlačený 16:9 a 4:3. Dříve se obraz zužoval podle formátu tak že byl po stranách ořezaný, zkrátka se zúžil a teď ne. Teď je široký pořád přez celou obrazovku.
Podle modelu telky je to zřejmě model s obrazovkou 16:9.
Asi máš na STB nastaven formát 16:9.
Tzn., že v tom STB bys měl v MENU navolit (a zapaměťovat!) Leter Box 16:9 (LB 16:9).
Při změně formátu obrazu by se mělo napětí (pin 8 SC) měnit následovně:
4:3 = cca 9÷12V a 16:9 = cca 4÷7V - vyzkoušej.
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... light=c430
IMG_0951.jpg- (31.78 KiB) Staženo 80 x
Na STB je nabídka: 4:3LB, 4:3PS a 16:9.
Dále norma NTSC, PAL a AUTO
Dále Video výstup CVBS a RGB
Jiné možnosti nejsou, ani uložení do paměti. Stačí asi vycouvat z Menu Exitem a je to. Když Menu znova otevřu tak je to tam jal jsem to navolil.
Chci se napřed přesvědčit že je všechno správně nastavené, potom vyrvu tu TV a STB ze stěny a budu měřit pin 8.
Jakou možnost tedy zvolit na tom STB?