Nova získala licenci pro nový kanál pro muže:
Nová stanice bude vysílat přes pozemní digitální vysílače (zřejmě multiplex 3) a kabelové operátory. Očekává se i šíření přes satelit.
Jsem z lokality, kde už je předem určeno, že zde (na vysílači Val. Klobouky) MUX3 instalován nebude
Nedávno byl spuštěn pouze ve Zlíně (vysílač Tlustá hora) - k nám ale dosah nebude (v cestě jsou Hostýnské a Vizovické vrchy - viz mapa pokrytí)
Nejde o to, že už nyní u nás není možnost přijímat třeba PRIMA Love, ale do budoucna můžeme být "ochuzeni" o příjem třeba nějakého atraktivního programu (tím zrovna nemyslím ten nový "NOVA kanál") - který třeba příjde, kdo ví.
Valašsko je poměrně rozlehlé a ani náš "valašský král" za náš konec asi orodovat nebude - konec konců ve Vizovicích (rodné město Bolka Polívky) bude spolehlivě pokryto signálem z Tlusté hory
Tento vysílač určitě pokryje Zlín a velká města poblíže (Otrokovice, Napajedla, Vizovice, ale i vzdálenější Uh. Hradiště, Uh. Brod, Přerovsko a Kroměřížsko) - nás ale určitě ne, na nás se tu "se*re jak na placatý kameň"
Obdobně ale může dopadnout i Vsetínsko, Rožnovsko - i když, tady se asi uvažuje o nějakém dokrytí (alespoň pro město Vsetín).
Máme nějakou šanci si ten MUX3 (pro vysílač Val. Klobouky) "vyboxovat"
Zmůžou něco třeba poslanci (za náš region) toto prosadit - co doporučujete
Toto je prozatím jen můj soukromý "výkřik do tmy" - ještě jsem v tomto směru nic nepodnikal
EDIT 10.3.2021:
Upraven název vlákna.