Zdravím všechny příznivce a znalce těchto VHS ,má tu s tímto modelem někdo zkušenost ?Nedalo mě a vzal jsem včera na recykláku toto video které napovrch vypadalo velmi zachovale a to už proto že se nejspíš tuším jedná o jeden z posledně vyráběných VHS na trhu,vzal jsem to na zkoušku domů strčil kazetu a ejhle video šlapalo jak hodinky,podíval jsem se včera na film a dnes na druhý jenže během sledování náhle bez varování se funkce play zastavila a samočinně začlo převíjet tak jsem to ovládačem zastavil v domění že se to dostalo na konec pásku jenže omyl bylo to v půlce pak už sice kazetu ejectem vyhodil z šachty ven ale následně už ji nevzalo prostě mrtvo žádné motorek se netočí pouze svítí displej,je zajímavé že to šlo předtím snad jen na displeji u 04 kanálu a na boku svítilo symbol PWR což mě nic neříká ale možná signalizuje nějakou danou poruchu,mě nic nenapadá a myslím si že to nejspíš bude asi zdrojem které u PH jsou nic moc generelně porovnám-li to s CD přehrávači a sat. receivry na druhou stranu si myslím že to zas nemůže být bůhví jaká závada video je velmi málo používané,dfíky moc za pochopení a případný tip.
Ten mode switch se snad už v nových posledních VHS nedělal já ho tam aspon nikde nemohu najít leda že by byl schovaný oproti zvyklostem starších modelů někde pod deskou mechaniky.
je možné že je to řešeno stejně jako u starších TurboDrive mechanik že Mode byl nahrazen vrtulkou na hřídelce od Load Motoru která byla prosvětlena LED jednotkou a výsledné impulzy vysílala do CPU... jinak nevím
nejsem žáden espert na videa ale spíše samouk tak mě tak ber ne všichni tu musí snad být profíci ale už jsem si i tak poradil se zapeklitou mechanikou VCR ty mode switsch jsem už také nejednou čistil ale co byly přístupné shora přímo v mechanice samotné ,vrtám se v tom jen sporadicky ale velice o to víc vítám toto forum kde dostanu bleskovou radu,doporučení a pomocnou radu,takže moc děkuji
tak jo no... ale já sem se s modeswitchem zvrchu mechaniky nesetkal a to mi rukama prošlo dost videí. a promiň ale u moderního VCR bych určitě hledal Mode jen na DPS...
já se taky vždy setkal u novějších videí z MODE SWITCHEM zespoda mechaniky (připájen k DPS) při sundání předního krytu už šel někdy vidět.ale zeshora jsem ho taky ještě neviděl
No škoda že jsem si ze svých uložených snímků nedávno vymazal detailní pohled zachycující mode switch který se nachází na horní části šasi mechaniky a shora jsem ho také demonotoval po uvolnění kladky a odpájení pinů samozřejmě při zachování uložených ozubených koleček,po očištění jsem ho zase připájel a zkompletoval ,dělal jsem to dosud u mechanik philips a panasonic podotýkám cca 20 let starých.