Indikátor vybuzení kanálů NF zesilovače
Moderátor: Moderátoři
Indikátor vybuzení kanálů NF zesilovače
Chtěl bych postavit stereo indikaci vybuzení kanálů NF zesilovače s dvojručičkovým teploměrem z nějakého ruského BVP. Chci použít tento protože vypadá opravdu luxusně(dvě ve tmě svítící ručičky proti sobě v masivnim kovovem krytu) a na půdě se mi jich váli nemálo.
Měřák mám rozebraný na stole a vypadá že je magnetoelektrický se dvěma symetrickými vinutími jedno 298 a druhé 234 Ohmů. Když vinutí zapojím do série a připojím napětí, ručička je přesně ve středu rozsahu, bez napětí direktivní pružina vrací ručičku na začátek stupnice. Problém mám s realizací nějakého obvodu který by zajistil rychlou výchylku ručičky na obě strany a měl dostatečný vstupní odpor. Nechci měřit přesné vybuzení, stačí aby se ručka vychylovala +- úměrně vstupnímu signálu.
Do jednoho vinutí přiveď proud přes odpor (nebo radši trimr), do druhého vinutí výstup detektoru. Jeho zapojení závisí na tom, jakou úroveň napětí máš k dispozici - často stačí jen jedna dioda, kondenzátor a odpor.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Potřeboval bych poradit nějaky operák k tomuto účelu, aby nijak neovlivňoval vstupní napětí.