Ahoj,
Existuje nějaký zpusob jak vyresetovat paměť baterie z T42 ? Podařilo se mi zadarmo sehnat nové články ve výborném stavu, ale baterie si pořád pamatuje puvodní hodnotu a vypíná příliš brzo.
Díky
Už se to tu řešilo. Bude tam nejspíš nějaký palivoměr a ten bude mít data uložené v eeprom. K palivoměru stačí stáhnout datasheet a něm bude patrno, na kterých adresách se nachází určité hodnoty (počet nabíjecích cyklů, kapacita atd.) Existuje i software Smart Baterry Workshop, který by měl umět editaci zvládnout, ale já jsem to měnil ručně.
Díky za rady, prostuduji to. Kdyby se našly i nějaké další tipy budu moc vděčný.
Přes power manager jsem to zkoušel, ale ten nedokáže přepsat kapacitu zpět na větší. Pořád si drží svoje 3Wh a podle toho se řídí i při vybíjení. I když se napětí článku drží pořád na 4,1 - 4V , tak se NTB vypne po cca 20 minutách. Aku není rozhodně vybitý.
Musíš resetovat počet cyklů "CycleCount" na 0. Potom to bude dělat dobrotu. Já jsem přepsal pouze tohle + jsem navýšil kapacitu "DesignCapacity" o 300, protože jsem dával jiné články.
Mě to dělá u T60 taky - pomalu padá na cca 80 procent a pak bleskový skok na 4 procenta a tma.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Pokud máš někde v okolí přístup k T43/T43p, tak ten to umí se softem lenova kalibrovat.Soft baterii vybije,potom ji nabije a následně zase vybije.Z tohoto cyklu vypočítá skutečnou kapacitu a zapíše ji do paměti baterie. Na T40 až T42p to bohužel nefunguje. Osobně mám T43p a kalibruju na něm baterky celé rodině.
nikoho s T43 bohužel neznám.
Jinak T42 má nějakou funkci na změření reálné kapacity aku, ale nedokáže kapacitu zapsanou v EEPROM zvětšit, maximálně zmenšit