Problém se sporákem
Moderátor: Moderátoři
Problém se sporákem
na štítku je že se dá připojit bud na 1F nebo na 3F přívod.Zapojili jsme ho tím druhým způsobem.(3fáze +N +PE)
trouba normálně ohřívá,ale je problém s tou sklokeramickou deskou.A to takový,že musí být zapnuté všechny 4 plotýnky.(samozřejmě že ohřívají všechny),když zapnu jen jednu tak neohřívá.
- patrikvarga
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jo ve slovenském návodu, tam se o tom píše - 78/2002Sb.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Pokud jsou připojeny všechny 3 fáze tak je určitě problém v pracovní nule. Často bývá přívoní svorka N zdvojená kvůli většímu počtu vodičů a propojky nemusí být namontované ale v příbalu. Pak část sporáku nejde a při zapnutí 2 nebo více ploten tyto topí ze 2 - 3 fází výkonem v poměru zařazených odporů. Setkal jsem se dokonce s tím že propojky vůbec chyběly nebo jeden ze šroubů nebyl utažen. Každopádně bych to tipoval na nějakou takovou prkotinu.Yarda1 píše: problém v propojení vodiče N
nevím teda ale u nás ve vsi je ještě jeden elektrikář už je v důchodu ale fušky dělá stále. a sporáky zapojuje i bojlery a jiný věci lidem a nikdy sem neslyšel že b y se na něj někdo rozčiloval že přišli o záruku.
I u nás před 2rokama naši měli sporák kombinovanej elektrika-plyn a zapojoval jsem ho já do sítě .Plyn ne samozřejmě.a pak při reklamaci neřekl ten technik ani slovo když nám vyměńoval topnou spirálu.