Nejde spustiť WinXP

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Mourek »

Vidím že zavaděč je GRUB tedy nějaké distro linuxu (UBUNTU).Předpokládám že tam nejsou 2 harddisky takový NT jsem neviděl. Pokud budeš instalovat WIN, tak přepíší MBR a GRUB zmizí. Takže se do pracovního sektoru už nedostaneš. Tak pozor.
Gringo_Joe

#17 Příspěvek od Gringo_Joe »

notas se dvemi hadry sice existuje, ale urcite to nebude ten jeho..
Po (pre)instalaci Windows by se uz dostal k pracovnimu sektoru jedine ze by vymontoval HDD a nekam pripojil, nebo nabootoval nejaky Live Linux. Ale to muze udelat i bez toho;-)
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Mourek »

Jenomže ta pracovní partišná muže bejt chráněná a šifrovaná a nedostane se tam
jogo

#19 Příspěvek od jogo »

Zdravím, tak HP-čko mám u seba. Data som vybral s Live CD Ubuntu. Po zadaní súkromnej časti som dal F8, som vybral Last Known Goog Configuration, prešlo to na:

Please select the operatingsystem to start:
Microsoft Windows XP Home Edition (vybielené)

Mám si vybrať so šípkami čo ďalej, ale neponúka nič iné. Iba Enter, prípadne voľbu F8

rnbw mi s tým neodporúča nič robiť, zrejme to také jednoduché nebude?
michal12 mi odporučil vyššie uvedený postup, čo môžem ďalej?
jogo

#20 Příspěvek od jogo »

Prečítal som si o tom niečo na nete, Enter teda odsúhlasil a súkromná časť nabehla!

Už som ho aj preskúšal, veľká vďaka, všetkým!!
jogo

#21 Příspěvek od jogo »

Dlho sme sa netešili. Pri pokuse o aktualizáciu Avastu sa problém zopakoval. Vtedy si v rodine spomenuli, že prvý raz sa táto závada vyskytla práve pri aktualizácii Avastu.
Takže som:
-spustenie pomocou Poslednej známej funkčnej konfigurácie
-uninstall Avast
-uninstall nevyužívaný starý NOD
-install Avast
-reštart
-spustenie Avast
-preskenovanie NB - heuristika a citlivosť na max. - bez nálezu
-vypol som NB
-pokus o zapnutie - znovu problém

-spustenie pomocou Poslednej známej funkčnej konfigurácie
-po nabehutí Winu dialog. okno: "Originálne číslo 281 sa nepodarilo nájsť v dynamicky prepojovanej knižnici msi.dll." To tam myslím nebývalo(??)
-na spodnom paneli ikona Avast prečiarknutá krížikom - Avast nefunkčný
-Avast nejde spustiť
-reštart
-po nabehnutí súkr. časti: dialog. okno "...Adobe ARM.exe..."-presné znenie neviem
-uninstall Avast
-pokus o install free "Panda Cloud Antivirus" - už spustenie úvodného okna po chvíli zlyhalo. Dialog. okno nadpis: "Setup.exe - vstupný bod nebol nájdený" popis: "Vstupný bod procedúry EncodePointer sa nepodarilo nájsť v dynamicky prepojovanej knižnici KERNEL32.dll."
-pokus o install free "Avira" - už spustenie úvodného okna po chvíli zlyhalo. Dialog. okno: "Avira AntiVir Personal vyžaduje minimálne Win 2000, SP4 a aktualizovať Rollup"
-pokus o inštaláciu free "PC Tools AntiVirus Free" - už spustenie úvodného okna po chvíli zlyhalo. Vypísalo: "Táto verzia aplikácie nie je vo vašom prostredí podporovaná"
-pokus o install Eset NOD32 antivirus - inštalácia v úvode zlyhala

Na pracovnej časti je NOD.
NB je teraz bez antiviru v súkr. časti a funguje. Dá sa s tým ešte niečo urobiť?
jogo

#22 Příspěvek od jogo »

Pokúsil som nainštalovať aj NOD, zlyhalo (príspevok vyššie som o tento úkon upravil).
Nevie poradiť teda nikto, ako ho primäť povoliť nainštalovať antivir?
p32

#23 Příspěvek od p32 »

Tak si prostě rozmysli, co chceš. Mít v NB nebo PC víc jak jeden antivir je blbost a zadělání si na problémy.
jogo

#24 Příspěvek od jogo »

NOD je nainštalovaný na pracovnej časti. Súkromnú časť ale tento NOD "neošetrí". Je potrebné NOD nainštalovať aj do časti súkromnej a následne ho aktivovať dodaným aktivačným kľúčom. Vtedy jeden NOD pokryje časti obe. Takto som bol informovaný z odd. tech. podpory...
Problém ale je, že mne inštalácia NOD v úvode zlyhá. Ako ho tam dostať?
pigeonit

#25 Příspěvek od pigeonit »

Zkus nejdřív zjistit, jestli tam jde vůbec cokoli nainstalovat. Mně to spíš připadá že je to nějaké nakopllé. Nějak se mi nezdá, že by se bránil jen antivirům.
p32

#26 Příspěvek od p32 »

jogo píše:Problém ale je, že mne inštalácia NOD v úvode zlyhá. Ako ho tam dostať?

Problémem spíše je napřed se zbavit instalace předtím a to znamená i z registrů. Umíš pracovat s regeditem ? Hledej slova nod32 nebo esset :wink:
jogo

#27 Příspěvek od jogo »

Regedit - nerobil som to ešte, skúsil by som to rád (nie len kvôli tomuto NB), je to reálne takto cez vlákno?
(k "nainštalovať niečo iné" - pôjdem to rozbaliť a skúsiť)
jogo

#28 Příspěvek od jogo »

Skúsil som nainštalovať IrfanView - podarilo sa bez problému.
Takže tie registre vyskúšame?
Začnem nainštalovaním napr. "Free Registry Cleaner 4.22"?
alebo http://www.regedit.sk/index.php?action= ... 1054934745 ?
p32

#29 Příspěvek od p32 »

Takhle to nefunguje. Regedit máš přímo v PC, NB atd. prostě v OS. Vyčištění pomocí RegCleaneru apod. ti nepomůže, tady jde o nalezení a smazání klíčů s danými texty.
Prostě ho spustíš v příkazovém řádku a pracuješ v něm.
jogo

#30 Příspěvek od jogo »

Medzitým som čítal na nete okolo čistenia registrov - bol (je) tu nainštalovaný CCleaner. Je to teda pre môj prípad asi nepodstatné, uvádzam to, len ak by to bolo potrebné.

Dá sa poradiť ako s tým regedit? Príkazovým riadkom som ho spustil, ale všetko je mi tu nové. Taktiež mám obavu, aby som zásahom na súkromnej časti neovplyvnil negatívne časť pracovnú, idem na to?

Na Ľ strane som vyznačil HKEY_LOCAL_MACHINE a SOFTWARE. V ňom sú adresáre programov, aj adresár Avast - prázdny. Esset ani NOD tam nie je. Správne robím?
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“