Gorenje-Tesla Diadem
Moderátor: Moderátoři
Gorenje-Tesla Diadem
Dostal se mi do rukou tento televizor s tím,že z ničeho nic vypadl obraz a jede jen zvuk.Nemáte někdo k tomuto stroji schéma?Nemůžu jej nikde najít.Je to samé TDAčko.Proměřil jsem napětí,která tam jsou označená a nenaměřil jsem jen jakýchsi 28V.Dál nějak bez schématu nevím.Nesetkali jste se s tím někdo?
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- Přílohy
-
Bez názvu.JPG- (216.75 KiB) Staženo 187 x
Pavel85 píše:... alecelé schéma TV mám jen tištěné.
Já taky - a v ruce jsem ho nedržel už pěkně dlouho (navíc leží v dílně).
Takže, jen "z luftu":
tak jako většina tvp i tato (po náběhu buzení ŘKS) čeká na odezvu (zpět. vazba) z VN-trafa. Pokud nepřijde, vypíná.
Často bývá student na tlumivce (poz. č. jen z luftu: xx100 ??? -
(Sch. mám totiž v dílně - mimo byt, přesnou pozici bych mohl napsat zítra).
Ale neopomenu tě zdr*bat:
Pavel85 píše:Právě že číslo šasi nevím.Nikde to nemůžu najít na té desce.Schéma mám ...
že nevíš č. šasi? - asi ani žádné není (nvm) - zato model telky máš na zadním štítku 100%-ně a nejsi schopen ho zde (doposud !!!) uvést - přestože měl být uveden hned v předmětu - tam ovšem napíšeš obecné: Gorenje-Tesla Diadem (že by také žádný model nebyl?)
Ještě pro doplnění - toto (stejné) šásko bývalo v kterémsi modelu Körting (i to můžu upřesnit, ale až po "kuku" - v dílně)