Kabel k reprobednám, stíněný?

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mtajovsky

#31 Příspěvek od mtajovsky »

No jo, machři na diskusi řeší HiFi pojistky a pak přijde fotka, kde to poslouchali. Bedny těsně u zdi, akustika (odrazy) neošetřená. :roll:
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Oldradio »

Další super fíčury http://www.acoustic-revive.com/english/ ... g2009e.pdf
Např demagnetizer gramofonových desek nebo Receptable stabilizer CS-2F po vložení do nevyužívaných síťových zásuvek dramaticky zvedne kvalitu zvuku.
Ach jo, bez čeho všeho jsem zatím dokázal žít :-)
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od AmarokCZ »

Oldradio: díky za odkaz, už objednávám :rofl:
Demagnetizace plastu se vždycky hodí, stejně tak jako zabrána proti rezonaci zásuvek :pako:

Ale teď vážně ... je krásně vidět, že stále platí, že nejlepším zákazníkem je blbec, který tomu vůbec nerozumí a má naditou peněženku :wink:
Generalsound
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Generalsound »

AmarokCZ píše:: nejlepším zákazníkem je blbec

Ááááá - nojo, už chápu, proč se mi moc nedaří. 8O Já totiž blbce nesnášim a neumim s nima jednat.
fredis

#35 Příspěvek od fredis »

Jdu blejt, Velebnosti..... :o ! Nejhorší na tom je, že se najdou /napíšu to slušně/ blbci, kteří to koupí, když je to tak levné, a dokonce tomu i věří. S kabelem za několik litrů to nemůže mít konkurenci :cry: :cry:
tomasjedno

#36 Příspěvek od tomasjedno »

Když si za ten mrzký peníz koupí pocit blaženosti, tak jest jim to přáno.
(Blahoslaveni chudí duchem, neboť jejich jest království nebeské)
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Oldradio »

Stavitelé elektronkových zesilovačů zase věří, že usměrňovačky AZ11 se síťovanou anodou (není z plechu, ale z jemné síťky) dávají zvukově lepší usměrněné napětí, tak jsou více ceněné, než ty plechové. Kolega, co prodává elky, se od nich snažil zjistit, jak se na to přišlo, nedozvěděl se to, tak aspoň se přizpůsobil trhu a snaží se jim vyhovět :-)
trafikant

#38 Příspěvek od trafikant »

Znám zapřisáhlého "hifistu", zařízení má bratru za šedesát litrů. V kuchyňském koutě mu hučí třicet roků starý mražák a pod okny mu jezdí pendolíno. :roll:
Bastlfanda

#39 Příspěvek od Bastlfanda »

EKKAR píše:...Samozřejmě, nastalo by to až v okamžiku, kdy bys opravdu jako vedení k reprobednám použil vodiče s odporem rovným alespoň 10% jmenovité impedance reprosoustav nebo vyšším - při nižší hodnotě je sice vliv tohoto odporu měřitelný, ale pro nedokonalý lidský sluch mnohem hůře rozlišitelný.

Víc než 10% je to u dnešních reprosoustav(/beden) skoro vždycky, ne?(Pominu-li nějaký starší víceohmový repra ... nebo jen u těch s pasivní vyhybkou?)
Hill
Administrátor

#40 Příspěvek od Hill »

bastlfanda píše:Víc než 10% je to u dnešních reprosoustav(/beden) skoro vždycky, ne?...

Jestli k reproduktorům o impedanci 4Ω použiju CYH 2x1mm², pak jí na těch 10% impedance reproduktoru potřebuji nejméně 10m.
Máš doma bedny navzájem vzdálené 20m ?
currda

#41 Příspěvek od currda »

pokud posloucháš mp3 na reprácích z plastu tak kabely opravdu není třeba řešit. ale o tom že různá kabeláž dokáže měnit charakteristiky výsledného zvuku bych nepochyboval a je jedno zda se jedná o signálové či reprokabely.
Jen záleží na tom co a na čem hraješ a zda výsledný efekt vůbec tvůj sluch postřehne :lol:
Atlan

#42 Příspěvek od Atlan »

Paci sa mi ako riesite kabely ked najmenej dokonalym prvkom su akusticke menice...
bu2520

#43 Příspěvek od bu2520 »

kdysi mě jeden ultrahifista přesvědčoval o kladech stíněných repro kabelů které si pořídil jeho kamarád a o brilantním zvuku který nyní má . Tak jsem ho přesvěčil ať použije elektrikářskou plochou instalační trojlinku s plným jádrem a zapojí jen krajní vodiče, za měsíc přišel s jiskrou v oku že stíněné kabely kamaráda jsou žabařina a půl hodiny jsem poslouchal o hutných basech a průzračně čistých výškách, jj není nad pořádný drát. Stejně si myslím, že od 90roku je jen minimum audio nahrávek, které jsou tak zvukově době udělané aby si člověk vychutnal jednotlivé nástroje a vůbec, že je to stereo.
konosuke

#44 Příspěvek od konosuke »

Akustiko psycho audio sugesce. Farmacie a medicína zná podobný efekt placebo.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Bastlfanda

#45 Příspěvek od Bastlfanda »

já jsem buď úplně blbej, nebo mi pořád něco uniká ...
Hill: to se až při 10m dostane impedance přes 0,4 Ohm? Zkoušel jsem si to počítat z rezistivity (R= ró * (l/S) ), ale někde jsem asi udělal chybu - vycházej mi blbosti (169kOhm) ... btw. doma ne, ale 10m máme jak signálovky k aktivkám(R=2-3Ohm, klasický mic taskery, mam pocit, že asi 0,5mm2), tak reprokabely 2x4mm2 k párům 1kW subů ...
currda: a kdybych poslouchal live na EAW, tak už bys to řešil? :) Btw. signálový jsou samozřejmě náchylnější na rušení, zkus si vést souběžně se síťovym kabelem kus stíněnýho a nestíněnýho a třeba ten rozdíl poznáš ;)
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“