Kabel k reprobednám, stíněný?
Moderátor: Moderátoři
Např demagnetizer gramofonových desek nebo Receptable stabilizer CS-2F po vložení do nevyužívaných síťových zásuvek dramaticky zvedne kvalitu zvuku.
Ach jo, bez čeho všeho jsem zatím dokázal žít
- Generalsound
- Kontaktovat uživatele:
- tomasjedno
- Bastlfanda
EKKAR píše:...Samozřejmě, nastalo by to až v okamžiku, kdy bys opravdu jako vedení k reprobednám použil vodiče s odporem rovným alespoň 10% jmenovité impedance reprosoustav nebo vyšším - při nižší hodnotě je sice vliv tohoto odporu měřitelný, ale pro nedokonalý lidský sluch mnohem hůře rozlišitelný.
Víc než 10% je to u dnešních reprosoustav(/beden) skoro vždycky, ne?(Pominu-li nějaký starší víceohmový repra ... nebo jen u těch s pasivní vyhybkou?)
Jen záleží na tom co a na čem hraješ a zda výsledný efekt vůbec tvůj sluch postřehne
- Bastlfanda
Hill: to se až při 10m dostane impedance přes 0,4 Ohm? Zkoušel jsem si to počítat z rezistivity (R= ró * (l/S) ), ale někde jsem asi udělal chybu - vycházej mi blbosti (169kOhm) ... btw. doma ne, ale 10m máme jak signálovky k aktivkám(R=2-3Ohm, klasický mic taskery, mam pocit, že asi 0,5mm2), tak reprokabely 2x4mm2 k párům 1kW subů ...
currda: a kdybych poslouchal live na EAW, tak už bys to řešil?