OVP CTV 29WHD52RFS, vadný koncový RGB zosilovač,vyriešené
Moderátor: Moderátoři
OVP CTV 29WHD52RFS, vadný koncový RGB zosilovač,vyriešené
1.,Kde hľadať obvod "zhášania"(čím je tvorený)?
2.,Môže mať obvod zhášania účinok na odchod RGB integráku?
Schéma je tu:
http://www.ulozto.cz/10399560/ovp-100hz-p383838-3-pdf
Ďakujem za pomoc.
mirosne píše:...
1.,Kde hľadať obvod "zhášania"(čím je tvorený)?
Schéma je tu:http://www.ulozto.cz/10399560/ovp-100hz-p383838-3-pdf
Ďakujem za pomoc.
Ad 1. VT01-MPSA42 (na modulu obrazovky) a všechno to "smetí" okolo. Poměř ten VT01 a C06-1µF.
Ad 2. Dost o tom pochybuju, přesto mně honem nic nenapadá, čím to zrovna bude (že by si "prskla" B-kat. -
A Miro - taková maličkost - "Schéma je tu: http://www.ulozto.cz/10399560/ovp-100hz-p383838-3-pdf " - před prvním a za posledním písmenkem/číslem odkazu musí být mezera! - pak ten odkaz hned jinak vypadá
mirosne píše:Tak Tv zatiaľ po výmene RGB konca a pätice obrazovky funguje.Čo sa týka toho "zhášania",bol vadný ten kondík 1uF,čo písal Honzík.No uvidíme,dúfam,že nezažijem to čo Bobobo.Ešte raz Vám ďakujem a nech sa Vám darí.
Schválně si rozdělej tu "vadnou" patici a najdeš tam to, co píšu výše, takže lehce opravitelná.
A budeš mít klidnější hlavu, že nedopadneš jak ten "koktavý" -
mirosne píše: ...
kokun píše: ...
Ad 2. Dost o tom pochybuju, přesto mně honem nic nenapadá, čím to zrovna bude (že by si "prskla" B-kat. -).
Už předtím jsem chtěl napsat: Dost o tom pochybuju, spíše naopak - že by současně s odchodem RGB konce spíše mohl odejít ten VT01 (zhášení bodu).
V tomto tvém případě to byla jen shoda okolností, že zrovna "došla životnost" tomu ellytu. Protože jsem to měl snad jen jednou (a není to tak dávno - asi letos z kraje roku), tak jsem si to pamatoval. Taky jsem napřed zkoušel kde co (ten trand samozřejmě jako první), než jsem odhalil ten ellytek
28092011171.jpg- (127.21 KiB) Staženo 172 x
-
28092011170.jpg- (153.13 KiB) Staženo 153 x
Nvm, ale ten sokl (horní snímek) by měl jít ještě rozdělat na 2 části - jiskřiště ostatních elektrod (co mám na mysli) bývá jako prstenec okolo všech 11-ti pinů kolem dokola. Když se prstenec povysune (spíše ho ve výrobě špatně zasunou), tak se příliš přiblíží k pinům. No a protože pin-11 (B-kat.) je úplně krajní, tak je k jiskřišti nejblíže, a proto ten přeskok z něho na uzeměné jiskřiště (a následné zničení konc. IO)
P.S. Ale jenom odskakuju od fotbalu a teď jsem právě propásl penaltu
-
Pätica.jpg- (147.95 KiB) Staženo 412 x
I z fotky je vidět, že konstrukce toho jiskřiště je nedokonalá - do DPS je zapájeno jen na druhém konci (u pinu-1) a jeho druhý konec se může vysunout a přiblížit k pinům (nejdříve k té 11-ce, tedy katodě B).
Gratuluju k úspěchu