na chalupe som mal na 3faz istič (viď foto) pripojené čerpadlo vody v studni, je to už davno zrušené pretože v dedine je vodovod aj čerpadlo je už davno zo studen von, ide o to že expert ktorý robil elektroinštalaciu tak na tento 3f. istič pripojil jak zasuvku pre bojler (v dnešnej dobe už plyn. kotol s ohravom TUV) tak aj svetelný obvod pre kupelnu a špajzu a takisto aj zasuvkový a svetelný obvod pre pracovnu miestnosť (dielňa). prudová zaťažiteľnosť toho 3f ističa je 10A pre každu fazu, chcem to prerobiť a to tak že by som mostik prepojijuci pačky ističov demontoval a použil daný istič ako samostatne ističe pre tri okruhy
faza 1 - istenie čisto len plyn kotla v kupelni
faza 2 - istenie svetelneho obvodu kupelňa špajza dielňa
faza 3 - istenie zasuvkoveho obvodu dielňa
Je možné takuto upravu vykonať (teda demontovať ten mostik ktorý je vyznačený na fotografii ???)
otazka č.2
v špajzi potrbujem bežne spínať svetlo iba na krátku chvíľu (vybrať zavaraninu prípadne mineralku atd) jedna sa ale o tmavu miestnosť, potrebujem to mať tak že bežne spína svetlo pohybový senzor ale ak je potrebne sa zdržať v špajzi dlhšie (ukladanie nových zavaranín atd) tak by som zapol vypínač a svetlo by svietilo trvalo, teda čidlo by sa vyradilo z činnosti , po odchode z špajze by som vypínač vypol a svetlo by bolo znova ovládané len senzorom pohybu, ako je teda najvhodnejšie takuto situaciu riešiť ? dostať pohybové čidlá uspôsobené aj na takuto situáciu ?
ďakujem za rady a prípadne upozornenia.