výber čidla pohybu a rada ohľadom 3faz ističa 10A
Moderátor: Moderátoři
Charakteristika bejva B=magneticka spoust 3-5 nasobek In
C=5-10 x In
D=Vic jak 10 x In
In je jmenovity proud jistice
B se davaji na svetelny okruhy
C na okruhy zasuvkovy
D se moc v domacnosti nepouzivaji ale jinak na trafa a zarizeni s velkym razovym proudem pri zapinani
8 ks ističov aj ked to vidim tak že ktore sa zvýšia tak pôjdem vrátiť pretože načo istiť tri zásuvky len obývačke dvoma ističmi 10A, že
kuchyňa na 16A zasuvky pretože v kuchyni je sporák s el trubou , mikrovlnka, kanvica, prietokový ohrievač, ( v buducnosti umyvačka riadu) samozrejme nikdy nebežia všetky pristroje naraz
spalňa 1x 10A na dve zasuvky
kotol - 1x 16A
svetlo 1 okruh 6A
svetlo 2 okruh 6A
zasuvky dielna + vonku 16A
ešte ma napadlo, v elektromerovej skrini celkom dole je trojfaz istič 25A , no po jeho vypnutí sa nič nedeje všetko beží tak ako má dokonca ani zasuvku pod skrinou na 400V to neodpojí , podla mna by to malo byť správne tak:
prívod zo stlpu od VSE,( primarny istič 3F/25A v malej krabici MEZ s dvierkami vedla stlpu ktora je zapustená do steny domu) nasledne odtial to ide do elektromerovej skrine kde je sekundarny 3F istič 25A z neho sa vedú fazy na elektromer (L1,L2,L3 + PEN) a za elektromerom už sa to delí na ističe daných okruhov
Nicmene pokud tam mas starej bakelitak,tak to neres novej by ti povolili nejspis jen charakteristiku B a pokud je bakelitak funkcni nic na nej nema.
Davas klasicky Wago na hlinik?
nie klasicke poistky "patrony" už nikde v inštalacii niesu, všetko je istene SEZackymi ističmi a 3 kusky su biele SIEMENS.
ak to bolo dobre viditeľne na fotkach tak veľka krabica v nej to vtačie hniezdo, no inač to pospajať nešlo len wago a do nich pasta Alu-Plus tie ktore sa nedali vsunuť do waginy tak klasikcky 1ks svorky z čokolady na 400V , poriadne dotiahnute a fachčí to, furt lepšie než tie pochybne motanice.
tak som sa o víkende nedostal k výmene ističov no tento víkend sa do toho pustím, predošlý víkend som len odšruboval celu nosnú časť elektromerového rozvadzača a povysunul ju von, ono to ani moc vysunúť nešlo pretože chitrolín ktorý to zapájal tak nenechal skoro žiadnu kablovú rezervu, ďalšia vec, na svorkovnicu elektromeru sa nedostanem pretože je zaplombovaná, OK takže sem nezasahujem, ide mi len o to či môžem teda zrušiť ten stykač úplne na pravo vedľa PEN mostíka ? Osadený elektromer je Křížík ET426 http://eshop.krizik.cz/elektromery/eshop/1-1-Pro-montaz-na-kriz/2-2-trifazove-indukcni/5/7-ET-426-10-60A a ako píšem nemám dvojtarifné meranie, ten stykač bol pravdepodobne plánovaný pre niekdajší bojler ak by ohrieval v noci na tzv Nočný prúd. nič také v dome už nieje, a nikdy to ani realizované nebolo a ani nebude. Môžem teda ten stykač odpojiť a demontovať ?
ďakujem