FRB konektory

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

FRB konektory

#1 Příspěvek od Celeron »

Potreboval bych radu...
Jak vytahnout samec pin z telesa konektoru u novejsiho hranatyho provedeni dutinek v telese konektoru.
U starsi a spolehlivejsi verze s kulatymi dutinkami a soustruzenymi samec a samice piny stacilo zepredu zastrcit na pin upravenou trubicku z kovovy naplne propisovacky. Tim se odjistily zapadky na pinu a pin sel z druhy strany konektoru vytahnout. Novy se jen zasunul, zapadky zaskocily a bylo hotovo.
Jak je to u hranatych dutinek (samice), na to jsem taky prisel, v telese konektoru je u kazdeho pinu misto, kam se da zastrcit spendlik a ten odjisti zapadku a pak jde pin vytahnout.
Jak to ale funguje u samce, je pro me zahada. Zkousel jsem spendlik zastrcit mezi pin a teleso konektoru vsude, kam se vesel, jak zepredu, tak zezadu a nic. Bohuzel nemam zadny pin jako vzorek a tak nevim, jak je udelana zapadka a jak pin odjistit, aby sel vytahnout. Nicit kvuli tomu jiny konektor nechci, je to pomerne vzacnost.
Diky
Jirka
precizek

#2 Příspěvek od precizek »

Ty modernější konektory,které nemají kulaté piny v celé délce nejsou FRB,ale SURIO. Je to podstatně levnější řešení a oproti FRB se nepočítalo s tím,že se budou měnit piny. Co já vím,tak SURIO se vždy dodávaly jen plně nabité tělesa se všemi piny. U FRB to nebylo podmínkou. FRB mají kontakty zlacené v celé délce,ale SURIO jen styčné plochy. Ale i samec SURIO se dá vykuchat-viz foto. :)
Přílohy
3.jpg
(32.97 KiB) Staženo 197 x
4.jpg
(62.75 KiB) Staženo 216 x
Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

Dik za fotky. Podle nich vim, jak je udelana ta zarazka a jakej ma smer zajisteni. Vubec me nenapadlo, ze se samci Suria tahaji na opacnou stranu nez FRB. Ty se tahaly dozadu smerem k vyvodu z pinu. Surio se piny tahaji smerem k protejsku konektoru. To znamena ze zahnuty piny se musi nejdrive narovnat, jinak nejdou vytahnout. To jsou mi veci....
Jirka
Bernard

#4 Příspěvek od Bernard »

U samce FRB to jde taky s tenkostěnnou trubičkou, Vnější 2,0 mm, vnitřní 1,8 mm. Nebo vyrvat přes ten schůdek vevnitř.
Přílohy
FRB2.jpg
(14.83 KiB) Staženo 180 x
FRB1.jpg
(28.65 KiB) Staženo 176 x
Odpovědět

Zpět na „Součástky“