Jsem si toho vědom, že se to tu určitě už mnohokráte probíralo, avšak nenašel jsem nic, co by odpovídalo mým představám (a to ani zde, a ani na netu).. Určitě jsem špatně hledal a něco vhodného, co si představuji existuje, jen mít o tom přehled a taky přehled o součástkách...
Před pár měsíci jsem si koupil levně přes aukro troidní trafo, ze kterým jsem měl jistý ,,záměr" avšak nakonec jsem pro můj ,,záměr" využil trafo jiné, netroidní a troidní mi zbylo..
Trafo má uvedeno na sobě 32,3V, bez zátěže na něm naměřím okolo 40V, po usměrnění a filtraci přes 50V... (Hodnoty čerpám z mozku, co jsem si to kdysi zkoušel a měřil, a proto používám slova okolo a přes, protože si už nevzpomínám, jestli to bylo například 39V anebo 40V
Chtěl bych z tohoto trafa udělat nějáký regulovatelný zdroj, nemám nějáké velké nároky, hlavně aby to bylo ,,jednoduchý", spolehlivý, a mělo to nějáké ochrany (jako když udělám neúmyslně zkrat, abych to ,,neodpálil" ale aby to vyplo), aby to šlo regulovat od zhruba od1V-do 50V. Co se týče proudu buďto minimálně ty 2 Ampéry a více, nebo tolik, kolik svede to trafo (což si nepamatuju)....
Děkuji předem za každý tip. Každý návrh, každé schéma, každou radu
Jirka