Komín vně budovy, jaký?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Andrea

#16 Příspěvek od Andrea »

Tak to ti musí zatékat voda mezi plášt a vložky, to mi nepřijde jako moc vhodné.
Sandal

#17 Příspěvek od Sandal »

No já ještě nemám dodělaný ty manžety.Ty budou z nerez plechu :wink: .Ostatně je tam i vidět že se to ještě ani neprovozuje(nezačouzený vložky) :lol: Ale zatim tam chčije,no :oops:
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
stasek

#18 Příspěvek od stasek »

Sandale, to není moc chytrý, nevím jak máš řešenej komín, ale vložky odděluje od nosnýho zdiva komína nehořlavá tepelná izolace. Ta je z nějaký minerální vlny. No a ta ti tu vodu bude pěkně cucat. Jsem zvědav, jak se jí zbavíš. :(
Sandal

#19 Příspěvek od Sandal »

Mám to tam takhle od léta a na zimu to dodělám aby tam netekla voda.Nemám tam minerální vatu ale obsypáno suchou neudusanou škvárou.Je to léty prověřený a funguje to tak x lidem co znám.
Andrea

#20 Příspěvek od Andrea »

Já tam mám prstence ze špagátu asi z čedičové vaty. Bylo to přímo od výrobce toho komínového systému. A nahoře v hlavě komína mám zabetonovaný dilatační prstenec z nerezu, je to vlatně nerez roura zasunutá do poslední vložky a ta vložka se po ní může posouvat.
Sandal

#21 Příspěvek od Sandal »

Jojo tahle izolace se používá.Já viděl takový 2 půlměsíce který jsou přes 2 vložky,tedy 66cm a ty dva prevíty stojej jako jedna vložka.Platí se za to neskutečnej ranec.Jak pro koho,no.Při mejch 18ti tisících hrubýho si to nemůžu dovolit :cry:
BOBOBO

#22 Příspěvek od BOBOBO »

Jo nech si stočit dva nerezové kbelíčky bez dna a nasadit , mám taky . Ta voda se postupně vypaří . No ale ta škvára není to pravé . Také tam mám vatu zabalenou ještě alufolií , jednotlivé vložky jsou lepeny příslušným tmelem . Taky mám známého , co má vložky v maltě .
BOBOBO

#23 Příspěvek od BOBOBO »

Takže s tím komínem venku . Stačí dát perlinku a ojet lepidlem . Kdo chce , může ještě dát fasádu . Nesmí se ohazovat . Jinak originál co čumí nad střechu jsou jakobycihlové dílce , které se na těleso komína nasadí a nahoru se přišroubuje deska . A ještě rada za milion pro hlavně dřevotopaře . Pokud prochází komín obytným , je třeba přizdit štorckou . Jinak po čase prosákne a vzteky tě odvezou . No a provedení zděné nepovolené je i s kbelíkem zde . :D Jo a ještě se dnes dělá to , že se přesahující část komína nad střechu JEŠTĚ izoluje vatou a přizdívá .
Přílohy
IMG_0168-2.JPG
(54.74 KiB) Staženo 69 x
IMG_0168-1.JPG
(100.73 KiB) Staženo 66 x
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“