Citroen ZX a špatný brzdy
Moderátor: Moderátoři
jogo píše:U Citroenu technici priznávajú ako slabší článok práve tie nešťastné brzdy..
Z ich úst bolo počuť aj, že istý čas sa dodávali napríklad krivé kotúče..
A to je Francúz inak pedant..
Jestli je "Francúz pedant", tak já jsem čínskej kloboučník. Když pominu to, co se za auto vydává v Africe a indický TATA koloběžky s ložiskama kol dimenzovanýma nanejvejš na 40km/h, jsou frantíci snad nejhorší shitka na silnici. Jak laciný francouzský ku*vy - navrch huj, vespod fuj. Běžně po 40 000 sáknou olejové náplně, spáry kolem dveří v kastli na každý straně jinak široký, vrže interiér, s*rou se ovládače elektriky, řazení jak z gumy i na novým ... Proti tomu je zlatej koncern VW přes všecko co se v historii i v současnosti proti jeho výrobě našlo. Tam aspoň vím, že mám zařazeno a nemusím kvalty ve špajzce hledat jak na Rubikově kostce - a že mám už několik zkušeností s "franckama" na triku...
A kutilmile - nelituju tě
I když na tom je hodně pravdy, tak s tím nemůžu zcela souhlasit. Frantík obecně, bez rozdílu značek, je v mnohém pohodlnější a takový útulnější auto. Otlač si pořádně zadnici na sedadle nějaký VWŠkoda až s tím pojedeš přes půl republiky a potom jí spusť do Citroena a uvidíš jak ti bude.. A kdo tomuhle přijde na chuť, tak ten si germána už nikdy nekoupí.
A věř tomu, že kdyby nebylo francouzských aut a jiných takových tzv „druháků“ na trhu, tak německý auto bude stát asi tak dvakrát tolik..
EKKAR píše:Tam aspoň vím, že mám zařazeno a nemusím kvalty ve špajzce hledat jak na Rubikově kostce
To poznam z firemneho Peugeotu 406 - dost tazko sa da rozlisit, ci je zaradena 1, 3 alebo 5. Cele je to ako z gumy - radenie a aj brzdy (fuj, to je hnus). Som rad, ze mam Mazdu - tam aj po 200 tisic km vsetko funguje...akurat plasty rezonuju.
A ke kvalitě - to je kapitola sama pro sebe... A bohužel se to už přeneslo i k těm pověstným "pořádkumilovným a akurátním" Němčourům...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
pepik9 píše:Takže ne v prasátkách, ale samostaně.
No, a to tam právě není (ten manuál mám taky) a stejně to brzdí divně.
Technická prošla, brzdy jsou podle nich v pohodě, jen je tam trošku nesymetrie, prý možná mírně "oválnej" jeden buben. Je to záhada, kašlu na to, je to popelnice.
Hadice taky trochu pomohly. Možná jsme měli vpředu nechat ty starý rezavý disky, pak by to bylo vyrovnanější.
Dík za pomoc.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]