Citroen ZX a špatný brzdy

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pepik9

#16 Příspěvek od pepik9 »

Takže ne v prasátkách, ale samostaně.
Přílohy
ZX_regulace.jpg
(13.25 KiB) Staženo 77 x
EKKAR

#17 Příspěvek od EKKAR »

jogo píše:U Citroenu technici priznávajú ako slabší článok práve tie nešťastné brzdy..
Z ich úst bolo počuť aj, že istý čas sa dodávali napríklad krivé kotúče..
A to je Francúz inak pedant..

Jestli je "Francúz pedant", tak já jsem čínskej kloboučník. Když pominu to, co se za auto vydává v Africe a indický TATA koloběžky s ložiskama kol dimenzovanýma nanejvejš na 40km/h, jsou frantíci snad nejhorší shitka na silnici. Jak laciný francouzský ku*vy - navrch huj, vespod fuj. Běžně po 40 000 sáknou olejové náplně, spáry kolem dveří v kastli na každý straně jinak široký, vrže interiér, s*rou se ovládače elektriky, řazení jak z gumy i na novým ... Proti tomu je zlatej koncern VW přes všecko co se v historii i v současnosti proti jeho výrobě našlo. Tam aspoň vím, že mám zařazeno a nemusím kvalty ve špajzce hledat jak na Rubikově kostce - a že mám už několik zkušeností s "franckama" na triku...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Killroy
Moderátor

#18 Příspěvek od Killroy »

Karle, víš ono se hodně říká: když auto, tak od Němce. Ale když jít do hospody, tak to raději s Francouzem..

I když na tom je hodně pravdy, tak s tím nemůžu zcela souhlasit. Frantík obecně, bez rozdílu značek, je v mnohém pohodlnější a takový útulnější auto. Otlač si pořádně zadnici na sedadle nějaký VWŠkoda až s tím pojedeš přes půl republiky a potom jí spusť do Citroena a uvidíš jak ti bude.. A kdo tomuhle přijde na chuť, tak ten si germána už nikdy nekoupí.
A věř tomu, že kdyby nebylo francouzských aut a jiných takových tzv „druháků“ na trhu, tak německý auto bude stát asi tak dvakrát tolik.. :cry:
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
Andrea

#19 Příspěvek od Andrea »

Kája má asi zkušenosti hlavně s těma ku*vama. :D :D :D
rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

EKKAR píše:Tam aspoň vím, že mám zařazeno a nemusím kvalty ve špajzce hledat jak na Rubikově kostce

To poznam z firemneho Peugeotu 406 - dost tazko sa da rozlisit, ci je zaradena 1, 3 alebo 5. Cele je to ako z gumy - radenie a aj brzdy (fuj, to je hnus). Som rad, ze mam Mazdu - tam aj po 200 tisic km vsetko funguje...akurat plasty rezonuju.
EKKAR

#21 Příspěvek od EKKAR »

Jezdil jsem "er-pětku", jezdil jsem Clio, povozil jsem si zadel v BX citrónu, v dehtovým Scéniku i v "čtyřistaosmě", potrápil jsem i Jumpera a Kangáče, s kámošem se občas svezu v Berlingu. Ale furt těm franckům nemůžu přijít na chuť. Právě proto že jsou tak měkký, tak mi to prostě nesedí - a že jsem s žádným nejel jen "přes dvě vesnice", ale absolvoval jsem s každým minimálně 200km v kuse - s výjimkou toho berlína, kterej se ale od kangáče liší minimálně. Nevím jak komu, ale prostě já musím "cejtit auto na (_!_)" - a u toho měkkýho frantíka furt nějak nevím, kde mám kola... Jsem dost pocitovej jezdec, řídím, řadím i brzdím podle toho, jak to který auto cítím - a u těch francouzů se na to nelze spolehnout - jsem prostě "prdelově oslepenej" a "necejtím se". U žádný jiný značky tenhle pocit "sedací slepoty" nemám - neměl jsem ho ani u třílitru V6 Scorpio Ghia, ani za volantem T613 - a že jsem je taky "protáhnul fest". Ze žádnýho jinýho auta jsem se nemusel tak těžce zvedat jako z tý 408 pažouta - úplně jsem v tý sedačce zdřevěněl, navíc jsem v ní skoro ležel... Prostě "jsou jiný" a mně nesedí.
A ke kvalitě - to je kapitola sama pro sebe... A bohužel se to už přeneslo i k těm pověstným "pořádkumilovným a akurátním" Němčourům...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
jogo

#22 Příspěvek od jogo »

To pochválenie Francúza malo byť len v tej rovine, do ktorej vidím, mal som to asi napísať presnejšie.. Urobil to pekne Killroy, dovolím si to preto citovať: "je v mnohém pohodlnější a takový útulnější auto" a dodám, že v tomto smere Francúz "nezabúda na nič" a je skutočne ten "pedant". Samozrejme, je to vecou naturelu osobnosti. Ak sa potrebujem cítiť v aute príjemne, a to aj po jazdnej stránke, pre mňa to napr. Nemec byť nemôže, aj keď je, nepopieram, technicky dokonalejší..
EKKAR

#23 Příspěvek od EKKAR »

Francouz je leda tak Povaleč - to jediný "P" má s Pořádkumilovností alias Pedantérií společný... Jedinej člověk, kterej uměl udělat auta OPRAVDU POŘÁDNĚ, se jmenoval Ettore Arco Isidoro Bugatti ... A po něm asi už jenom Ferda Porešů a Tonda Lamborghini. Všichni ostatní jenom kopírujou.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od ZdenekHQ »

pepik9 píše:Takže ne v prasátkách, ale samostaně.

No, a to tam právě není (ten manuál mám taky) a stejně to brzdí divně.

Technická prošla, brzdy jsou podle nich v pohodě, jen je tam trošku nesymetrie, prý možná mírně "oválnej" jeden buben. Je to záhada, kašlu na to, je to popelnice.

Hadice taky trochu pomohly. Možná jsme měli vpředu nechat ty starý rezavý disky, pak by to bylo vyrovnanější. :D

Dík za pomoc.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
pepik9

#25 Příspěvek od pepik9 »

ABS tam není?
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“