SAMSUNG CW-25M064N, chassis KS7A, zdroj pulzuje
Moderátor: Moderátoři
SAMSUNG CW-25M064N, chassis KS7A, zdroj pulzuje
Majitel to nechával chvíli trápit, pak to naběhlo, ale později zase vyplo.
Vyměněn vyschlý C812, ostatní elyty OK,
zapájeno několik studeňáků, pulzuje pořád.
Prosím o radu, Pepper
Čekal jsem, že se ozve někdo, kdo už stejný problém
ve stejném TV řešil. Tomu by popis symptomů mohl stačit.
Teď už vím víc:
M.j. pulzuje i signál POWER pro Q805, Q806.
Normálně by měly snížit napětí zdroje ve STANDBY.
Když kterýkoliv přemostím nebo zavřu, vnutím ON nebo STBY,
pulzování ustane, a TV normálně funguje.
Jen tu a tam po přepnutí do STBY začne pulzovat.
Po úplném vyp/zap se pulzování vždy vrátí.
Pulzování ustane též "podepřením" usměrňovače 6V napětím zvenku.
Má pojistku 7A, přesto stačí na laboratorním zdroji nastavit 5V a omezení 0,1A.
TV naběhne, odběr z pomocného zdroje spadne na nulu, lze jej odpojit.
Místo 6V měřím 5,2V. nepomůže ani 4700uF paralelně k původnímu C807 1000 uF, ani nová Schottky D807.
Dokonce jsem zkoušel STBY napětí zvýšit vřazením Si diody do série s DZ905. (Mezi Q806 a optronem)
"130V" šel z 92 na 98V, ale místo 6V stále jen 5,2V, pulzuje dál.
Problém je asi v tom, že 3,3V pro CPU padá, a CPU posílá pulzy na výstup POWER.
Tyto pulzy mají za následek cyklické výpadky zdroje.
Osciloskop ukáže, jak pozvolna nabíhá a utne.
Poklesu 3,3V při STANDBY má zabránit D812, ale nedokáže to, protože i IC805 dostává dík pulzům málo a 6V na výstupu neudrží.
Když paralelně k C846 (2200uF) připojím ještě minimálně 4700 uF, tak to naběhne. Pak můžu pomocný C nebo zdroj odpojit,
TV běží dál včetně ovládání STANDBY/ON.
Jakmile vypnu a zapnu síť, pulzuje zas.
Tak nakonec byl vadný STRX6750 -po výměně OK.
Pepper
Na SD byla tahle telka Samsung CW-25M064N se šáskem KS7A. Kupodivu byl u ní i ovladač. Byl na ní zúžený obraz s poduškami a student na Q801. Po odstranění studenta se obraz sice srovnal ale roztáhl tak že není vidět logo stanice. Přitom se Q801 hrozně hřeje a v důsledku toho se taky asi odpájel. Ještě nutno podotknout že namísto IRF620 uvedeném ve schématu je v telce osazen IRF630 ale to asi není na závadu. Ve schématu nemám popsané napětí a tedy nevím kde co naměřit. Tak prosím o radu.Máte s touto závadou někdo nějakou zkušenost?
Díky a zdravím! Kaca
Kaca píše:Díky! Hledal jsem ale našel jen co se tohoto šáska týká tohle: http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... light=ks7a a tam se to neřeší a potom ještě tohle: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2051074.html ale taky bez výsledku.
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
Asi mě shodili z nebe. Telka je odložená ve stodole. Nevím jak změřit tu cívku v korekci podušek. Píšou tam 10 mH. Jinou nemám a ostatní součástky okolo se zdají být v pořádku.(L605,D404) Tak se prosím nezlobte že otravuju a když někdo poradí, budu rád. Díky Kaca
Přitom Kaca (na rozdíl od těch sms-kářů) píše perfektně, jen tak nějak nechápu, proč zrovna za tou "dvojtečkou" na ten mezerník neklepne (proto je ten odkaz nečitelný a v běžném textu "neviditelný")
To Mysteri - taky ti to "nedá"?
Já viděl tvůj příspěvek (opravný) už tehdá, i když sis to následně rozmyslel a smazal ho
Jenže, když tu "tečku" dá bez mezerníku, tak ona se přiřadí k textu toho odkazu (stává se jeho součástí!) a ten se stává následně chybným (ta "pitomá tečka" je v něm navíc). A když si (po sobě) ani nepřečte co odestal, tak hned je zmatek na světě.
Tentýž problém vznikne, když se odkaz dává do závorek - za i před závorku se musí nejprve dávat mezerník
Sry za OT