Regulace střídavéno napětí
Moderátor: Moderátoři
Regulace střídavéno napětí
Navíc bych potřeboval abych si mohl libovolně regulavat dva stavy, jeden stav kterým bych si reguloval základní teplotu , a po zmáčknutí spínače který by aktivoval druhý stav bych si mohl nastavit libovolně teplotu na drátu.
Vypadá to zbytečne ( a hloupě) takhle něco takhle stavět, ale mě jde o zjednodušení abych si nemusel stále regulovat teplotu a prostě si vše nastavit a spínačem přepínat teplotu.
Potřeboval bych to tak do 350W, nevím co by mohlo bý vhodnější jestli nějaká triaková regulace ( a jestli ano nevím jak ji postavit) nebo si třeba koupít stmívač a upravit si ho (jestli by to šlo).
Doufám že můj dotaz nebude brán za blbý nápadat a doufám že jsem to dobře zformuloval abych vylíčil svůj požadavek.
Len ten drôt bude treba vypočítať tak, aby ti nezhorel
sedmi píše:... bych potřeboval abych si mohl libovolně regulavat dva stavy, jeden stav kterým bych si reguloval základní teplotu , a po zmáčknutí spínače který by aktivoval druhý stav bych si mohl nastavit libovolně teplotu na drátu...
Pozor, samotným triakovým regulátorem si nebudete "regulovat teplotu" ale jen ovládat topný výkon. To není to samé, třeba jen trochu lepší páječky mají teplotní čidlo a zpětnou vazbu.