BAN: MBA810, dává jen 2watty
Moderátor: Moderátoři
BOBOBO píše:Taky můžeš mít zčoudlý repro , ve vývojové laboratoři se stává .
taky možnost ale ne. Zkoušel jsem to na X reprácích které běžně používám včetně beden
zatlumený signál je asi tak 80%
ten čínský šmejdzesík je TDA 2822M už mě s tím pár lidí taky vyfuckovalo
zarušený není takřka vůbec je to mobil
1. SLABÉ TRAFO: tak to je hodně blbé protoče jsem to chtěl provozovat na baterky. Teď si předělávám bedýnky a tam je zes. 2x5W a trafo 0,5 A takže
2. kdybych ho chtěl i přesto provozovat tak bych musel mít místo trafa velkou maxi mrchu velkou filtraci atd. a to je jaksi neekonomické navíc jen v monu
3. je tam logarytmický poťák takže v zásobách nemám a musel bych dokupit.
4. nevím jak je to zarušené ale zkoušel jsem to na více přehrávačích a stejný výsledek
takže ho asi schovám hluboko do skříně
hold pětivatový dědeček
BOBOBO, to TBA-čko nie je priama náhrada za MDA? Nie som si istý hodnotami C3 a C7, ale inak mi to pripadá to isté. Inak, kedysi som nahradil A241D TDA2541-čkou a podobných priamych ekvivalentov je viac, mnohokrát s lepšími vlastnosťami, než mali tie pôvodné. Takže Tvoje "bububu" sa mi nezdá celkom na mieste a za svoje uši si to písať odmietam.
Jeden kanál bude odebírat 0,48A, druhý 20mA. A ten zdroj to utáhne.
Samozřejmě, bude-li v obou kanálech stejný signál (soudobost 100%), už to zdroj neuživí.
Jiná situace je s reproduktory 8 ohmů (napájecí napětí nesouměrně napájeného konce v tom případě potřebuješ aspoň 21V při plném odběru), ale oba zesilovače dohromady budou odebírat každý asi 270mA při 4W výstupního výkonu, to už trafo zvládne líp a oba mohou reprodukovat identický signál.
Při stereofonní reprodukci je možné, že to trafo uživí skutečně 2x5W výstupního výkonu, protože jen část odebíraného proudu má identický průběh. Zbytek je pro každý kanál různý (říkejme tomu nesoudobost odběrů) a v součtu odběru obou zesilovačů se pak jeví, že společně mají vyšší účinnost, protože lépe využívají zdroj, nechtějí od něj oba v téže chvíli všechno. Ale to je jen taková berlička, slušný výrobce by použil výkonnější zdroj, aby za plný výkon zesilovače mohl ručit i při monofonním provozu.
Údaj na aktivních bedýnkách ber se značnou rezervou: mnozí výrobci dnes častěji píšou na aparaturu výkon, který po zlomek sekundy reproduktor přežije, ale o skutečném výkonu zesilovače taktně mlčí, ten skutečně bývá někdy až 100x (t.j. až o 20dB) nižší.
A, když už byla řeč o baterkách: například u jezevčíků Tesla Diamant a Tesla Safír byl uváděný výkon na baterky vyšší, než ze sítě. A bylo to správně, protože síťový zdroj uvnitř je poněkud poddimenzovaný a měkký. Monočlánky jako tvrdý zdroj měly napětí méně závislé na odběru, tak mohly dát větší výkon.
- frantajetel11