OVP CTV2130 TXT, padol na zem

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od otakarv »

madyyy píše:.....Tento TV padol na zem a ostal mrtvy. Zatial najdenych vela studakov a opravnych.....

Jen bych se chtěl zeptat,hrdlo obrazovky drží?Je neporušené?Jinak souhlasím s prasklinami(čili přerušenými spoji).
madyyy

#17 Příspěvek od madyyy »

Ano hrdlo drzi, pozeral som ho ako prve...
Chlapci a mate aj nejaku specialnu metodu na hladanie praskliny?
Lebo pohladom som nenasiel nic a ani prepiskavanim.
mi-ro

#18 Příspěvek od mi-ro »

Prasklá deska je vidět ze starny součástek. Nejčastějí okolo těžkého VN trafa ev okolo jiných hmotných dílů. Mikrotrhliny jsou pak nejen tam, kde je prasklina desky ale ještě několik spojů okolo. Podstatná je zemní část a silové spoje. Ostaní se musí hledat už vyměřováním a kontrolou jednotlivých obvodů a opravářskou inteligencí vydedukovat když něco nejde, tak co to může způsobit.
..to bude jen ňákej odpůrek
shleha

#19 Příspěvek od shleha »

Oprav cesty spojov ktoré sú prerušené atd.Keď je pulzný zdroj je v poriadku(mysím výstupné napätia),tak začni meraním budiaceho signálu pre RKS(15625hz),nie pri stand-by ale on.Prípadne skontroluj okruh pre napájanie riadkového rozkladu B+FBT a kolektor RKS.Až to opravíš,pravdepodobne budeš mať poškodenú aj abrazovku (čistota farieb) po páde(nie vždy sa poškodí). :wink:
kokun

#20 Příspěvek od kokun »

shleha píše:... Až to opravíš,pravdepodobne budeš mať poškodenú aj abrazovku (čistota farieb) po páde(nie vždy sa poškodí). :wink:

A možná taky nevratně (pokřivená maska) - ale to zjistí až pracně (a on obzvlášť - a bez rad tady, vůbec!) opraví telku.

Když on ale začíná s opravou od viditelně "podpálené" tlumivky a vyschlého ellytu 8O :cry:
Stačí se podívat na jeho starší vlákna - např. tady:

jezevec píše:
madyyy píše:.... iesom skuseny opravar TV ale skuseny elektrotechnik som.

To já zase naopak a do rozvaděče lokomotivy taky nelezu.
Aneb "drž se ševče svého kopyta".

madyyy píše:je mi to jasne....len to doniesla upratovacka ze ci sa jej na to pozriem....niekedy som sa v tv hrabal ale prestalo ma to bavit.ja sa venujem tlaciarniam, lcd monitorom, proste kancelarskej technike.

Ale zřejmě ho to zase začíná "bavit" 8O :lol:
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od otakarv »

madyyy,už jsi opravil ten pulzní zdroj?Nejdříve snad tento zprovozni a pak postupuj dále jinak se nikam nedostaneš.
madyyy

#22 Příspěvek od madyyy »

Kokun - ak sa sem chodis uz len zabavat, tak prosim ta len si citaj a bav sa...ale neprispievaj svojimi priblblími recami...zober si svoju dôchodcovsku palicu a otravuj vtaciky na dvore.
Naozaj o tvoje chujoviny tu nema nikto zaujem...
Vypni PC odpoj internet a uzivaj si dôchodok.
rnbw

#23 Příspěvek od rnbw »

madyyy píše:Kokun - ak sa sem chodis uz len zabavat, tak prosim ta len si citaj a bav sa...ale neprispievaj svojimi priblblími recami...zober si svoju dôchodcovsku palicu a otravuj vtaciky na dvore.

Myslim, ze Kokun sem prispieva "trochu" viac ako ty (a je skutocne odbornik), tak velmi nevyskakuj...
madyyy

#24 Příspěvek od madyyy »

Povedal som nieco o tom ze nieje odbornik?ja viem ze je..a nejde o to kolko sa sem prispieva...ale treba si uvedomit aj akym spôsobom.
50 % tu kazdeho zhadzuje...
Ak je to tu o tom tak tak mi je luto...
rnbw

#25 Příspěvek od rnbw »

Nepochopil si to. Pozri si, ako vyzera jeho prispevok, ked ma o com pisat:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... c&p=450611

Lenze tato diskusia je o nicom. Ty mas televizor pred sebou, my nevidime, co mas kde prasknute. Nezmeral si dokopy nic (alebo si to sem nenapisal).
Mysteri

#26 Příspěvek od Mysteri »

madyyy píše:Kokun - ak sa sem chodis uz len zabavat, tak prosim ta len si citaj a bav sa...ale neprispievaj svojimi priblblími recami...zober si svoju dôchodcovsku palicu a otravuj vtaciky na dvore.

Tak to si prehnal :evil: TVOJA reakcia je na úrovni 10 - ročného... Najprv trdíš, že zrdroj je o.k., vzápäťí to nechtiac poprieš...Výsledok je: Vieš o TV hovno.
Zabávať sa sem chodíš Ty! Kokun je už asi jediný, ktorý sa snaží tu radiť, ktorý sa EŠTE na dementov Tebe podobných nevysral.... :twisted: HOWGH!
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“