HDD - v akom sú stave?
Moderátor: Moderátoři
HDD - v akom sú stave?
1. IBM
Tento HDD po pripojení do PC len vyhadzoval hlášku, že chce formát. Keď nedal inak, vyhovel som mu, naformátoval som ho pomalým spôsobom NTFS a pekne ide.
Vedel by niekto, či sa takéto disky niekam štandardne osadzovali?
Dal by sa pedpokladať možný dôvod vyradenia?
Ako by sa dal zhodnotiť?
- Přílohy
-
IBM.png- (60.13 KiB) Staženo 183 x
Pochybuji, že tyto hdd byly ořezané 80GB.
Nevím jestli tento přesně. Já už měl HTS721060G9AT00
Takový hdd je vhodný jako přenosný a na nedůležitá data jinak bych to neriskoval.
Navíc koukni se kolik má za sebou provozních hodin. Ten Hdd rozhodně nebyl šmejd. Tolika hodin se dnešní disky nedožíjí.
10 tisic hodin je v pohode, jeden disk som menil po 60 tisic hodinach. Postupne pomalicky pribudali realokovane sektory, ale nikdy sa nevyskytla ziadna chyba pri citani dat. Potom sa cely disk spomalil tak na 5MB/s, tak som ho uz vymenil. Bol to WD600BB. Dal som namiesto neho WD1600AAJB a akurat dnes (po 2000 hodinach) je v prdeli - zrazu plno chyb pri citani a 12 pending sektorov... (druhy WD1600AAJB je po 13 tisic hodinach nastastie bez problemov).
Ale zasa:
keď tak počítam, údaj 58270motohodin:(365dníx24hoď) by pri non-stop prevádzke natočil za 6,7 roka. Vek tohto PC odhadujem teraz narýchlo na max 8 rokov, čo by odpovedalo 20 hodinám prevádzky denno denne. Je pravda, že tých hodín si odtočí dosť, ale že by šiel 20 hodín denne, sa mi ani zďaleka nezdá.. Naviac, druhý HDD bol osadený až neskôr a má podľa RAW odtočené pomaly toľko isto, ako HDD hlavný..Takže tie odjazdené hodiny voči skutočnosti asi s rezervou..
K tomu IBM disku:
Máme doma nejaké IBM ThinkPad, postupne vyradené z veľkej firmy pre morálnu zastaralosť, verím že keby v tej firme bol na HDD len náznak podozrenia, bez mihnutia oka by ho vymenili - tie NB proste museli šlapať, tam o peniaze vynaložené na nejaký servis nešlo. Aj toto by napríklad kľudne mohol byť nejaký taký kus.. Teda dúfam