Samsung SyncMaster 920N

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Photomaniak
Kontaktovat uživatele:

Samsung SyncMaster 920N

#1 Příspěvek od Photomaniak »

Zdravím,chtěl bych se zeptat na tento monitor,dostal se ke mně a nešel vůbec,byl tam vadný DM0565R ve zdrojové části.potom kondenzátory,a ještě tranzistor E6N03.plus obě pojistky.Vše jsem vyměnil a teď když monitor zapnu tak na napájení invertoru mám 14V cca po jedné vteřině když má naskočit podsvícení,tak jen blikne a zdroj spadne na 0V a naskočí znovu.Nevíte někdo co by to mohlo dělat??Děkuji
Killroy
Moderátor

#2 Příspěvek od Killroy »

No schéma už máš, tak začni měřit co se děje a co tam ještě odešlo. Anebo to zaklop a přenech to někomu zkušenějšímu. Víc nemám co bych dodal, křištálovou kouli tady nikdo nemá a na dotazy typu "Nevíte někdo co by to mohlo dělat?" se v týhle sekci moc neslyší..

.
Naposledy upravil(a) Killroy dne 04 lis 2011, 21:58, celkem upraveno 1 x.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
Photomaniak
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Photomaniak »

To schéma které mám není k tomuhle monitoru.. :( Zde jsou invertory paralelně. :(
I co jsem hledal na netu tak jsem našel označení pro tento monitor ale schéma nesouhlasí...
Killroy
Moderátor

#4 Příspěvek od Killroy »

Nějaká debata je třeba tady, viz www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Foru ... ht=#257273 (sám jsi se zúčastnil)

.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
vombat
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od vombat »

Na tento typ inventoru je problém vyguglit schema.
Přílohy
920.jpg
(221.6 KiB) Staženo 265 x
samsung920.jpg
(120.91 KiB) Staženo 786 x
Photomaniak
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Photomaniak »

Děkuji a kde jsi sehnal??Toto je ono.. :-) alespon se mám čeho chytit .. :)
Photomaniak
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Photomaniak »

Killroy píše:Nějaká debata je třeba tady, viz www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Foru ... ht=#257273 (sám jsi se zúčastnil)

Jj, to vím ale tady to trubice nedělají.. Zkoušel jsem je na jiné desce z monitoru...
vombat
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od vombat »

Mám stejný problém jako Ty, ale nedostal jsem se z časových důvodů dál než k základní diagnóze. Nicméně na různých fórech jsou uváděny tyto závady: vadné dvojité fety, vadné smd kondensátory(na fotu ty "největší kvádříky", vadný řídící IO nebo kombinace všeho(předpoklad je funkční zdroj) Aby se mi lépe "opravovalo" zapájel jsem do desky zdroje konektorové lišty, takže mohu s destičkou inventoru pohodlně manipulovat. Dál jsem se nedostal. Dej vědět, jakou jsi měl závadu.
Photomaniak
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Photomaniak »

Tak jo až něco zjistím dám vědět.. :-) ale nějak nemůžu najít datasheet od toho druhého tranzistoru.. :-(
Photomaniak
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Photomaniak »

vombat: Tak tu mám tranzistor PF9SB alespoň teda podle označení..Ale nikde jsem ho nenašel.. :-( je to ten označený na obrázku...
Pin 1 a 8 jsou ve zkratu. takže to bude asi dělat asi on..
Přílohy
t_920_301_1.JPG
(36.49 KiB) Staženo 219 x
masar

#11 Příspěvek od masar »

Horní tranzistor má datasheet tady
Spodní tranzistor má datasheet tady
:wink:
vombat
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od vombat »

Pokud si dobře pamatuju, tak na fórech, kde to řešili, byl vadný fet, který jsi označil. Bohužel nikde neuváděli, co to způsobilo. Určitě by to chtělo přeměřit i ty kondensátory. To že padá napětí zdroje při poruše inventoru na nulu je ok - funguje pojistka. Jinak je v originále osazena pojistka na inventor do DPS- po převrtání díry se tam v pohodě vejde držák na klasickou trubičkovou. Tady je blbý to, že deska inventoru je osazena součástkami k DPS zdroje a nejde provádět žádná měření, bylo by dobré ji dát na kšíry. Jinak jsem hledal tento Fet ke koupi, ale nenašel jsem ho, v AME mají podobné, ale liší především v hodnotě odporu při sepnutí. Nevím jak je toto zapojení na tuto hodnotu citlivé, resp. jak to ovlivní jeho funkci. Asi by to chtělo vyměnit oba N i P, aby tyto hodnoty byly stejné.
Photomaniak
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Photomaniak »

Ten horní fet už jsem vyměnil ale ten spodní je původní.Já si myslím že odešli kvůli kondenzátoru co je před pojistkou.. A ještě tam byly dva 1000/25v,takže vlastně všechny v napájení toho invertoru..
Photomaniak
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Photomaniak »

masar píše:Horní tranzistor má datasheet tady
Spodní tranzistor má datasheet tady
:wink:

Super díky.. Ten první sem našel ale ten druhej jsem zkonil a proto jsem ho neobjevil.. :-)
Photomaniak
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Photomaniak »

vombat píše:Pokud si dobře pamatuju, tak na fórech, kde to řešili, byl vadný fet, který jsi označil..

jinak ten N-FET mají v AME ale jen na objednání,dodací lhůta 3-3týdny a stojí 205,- bez DPH,a ten P-FET mají TME. :-) 51,- bez DPH ale momentálně není skladem.. :-(
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“