Apache a subdomeny
Moderátor: Moderátoři
Apache a subdomeny
už tři hodiny bojuju s vytvořením subdomény na apache serveru. Postupoval jsem přesně podle tohoto návodu, akorát ho přepíšu jak ho mám já:
Jako root upravte soubor /etc/hosts a přidejte následující řádek:
127.0.0.1 forum.localhost
Opět jako root upravte soubor /etc/apache2/sites-available/default a na jeho konec přidejte toto:
<VirtualHost *:80>
DocumentRoot /var/www/forum
ServerName forum.localhost
</VirtualHost>
Poté restartujte Apache:
sudo /etc/init.d/apache2 restart
Tento postup nefunguje. A už jsem googlil a zkoušel aplikovat různé návody z cca. pěti stran hledání googlu... už jsem z toho krajně zoufalej.... Poradí někdo?
Takže, mam Apache 2.2.20 a běží to pod Ubuntu 11.10
S tím 🤐 co tam mám nyní běží základní doména bez problému. localhost/forum bez problému šlape. Po zavolání forum.localhost dojde k chybě že chrome nedovedl nalézt uvedenou adresu.
Error log přikládám, není v něm ani zmínka že by se to snažilo něco hledat ve /var/www/forum
httpd.conf je úplně prázdný, a se zapnutím vHosts jsem experimentoval, ale obvykle apache ani nenajelo. Jak to máte Vy nakonfigurovaný?
- Přílohy
-
errorlog.PNG- Error.log
- (50.92 KiB) Staženo 106 x
Standa99 píše:Už podle /etc/.... to nemá pod "woknama".
Ale, jdi ty šikulo. Takže když si v XP udělám adresář etc, tak z nich mám linux ?
Podle přikazu sudo poznáš, že je to linux, ale já se mu jen snažil naznačit jestli má nastavenou cestu tam, kde to hledá a do závorky jsem napsal jak je to ve woknech.
I kdyby jsi neměl apache nastaveného na virtualhost ,prohlížeč by i tak načetl výchozí webserver.
Chyba bude tedy zřejmě v nastavení resolveru, nebo zápisu v hosts.
Ten error.log ukazuje akorát hlášení php parseru a absenci souboru "serverové ikonky" kterou prohlížeč chtěl a nedostal.
Kód: Vybrat vše
NameVirtualHost vhost1:80
<VirtualHost vhost1:80>
ServerAdmin jendin@jendovo.localdomain
DocumentRoot /home/Jenny/apache/vhost1
ServerName vhost1
ErrorLog logs/vhost1-error_log
CustomLog logs/vhost1-access_log common
</VirtualHost>
NameVirtualHost vhost2:80
<VirtualHost vhost2:80>
ServerAdmin jendin@jendovo.localdomain
DocumentRoot /home/Jenny/apache/yetti
ServerName vhost2
ErrorLog logs/vhost2-error_log
CustomLog logs/vhost2-access_log common
</VirtualHost>Kód: Vybrat vše
# Do not remove the following line, or various programs
# that require network functionality will fail.
127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
::1 localhost.localdomain localhost
127.0.0.1 jendovo.localdomain jendovo
127.0.0.1 yetti.localdomain yetti
127.0.0.1 vhost1.localdomain vhost1
127.0.0.1 vhost2.localdomain vhost2
- josefhajek
Ale s Linuxem nekončim, a mám na Vás další dotaz, a nechci kvůli tomu dávat nový vlákno
Sdílim složku přes Sambu do který má přístup x lidí. Chtěl bych nějakým stylem přes práva zařídit, aby vše, co nějakej uživatel vytvoří, ať už složku nebo soubor, mohli ostatní pouze číst, otvírat složky a soubory, ale nemohli to editovat ani smazat.
Pokouším se o to už taky dvě noci, a nějak se mi nedaří
Dobral jsem se k tomu, že když někdo nahraje soubor, můžu ho číst ale nejde editovat ani smazat. Toho jsem docílil v nastavení smb.conf řádkami directory mask a create mask 0755. Bohužel na složky už to ale neplatí
- josefhajek