Sony KV-E2961K, zelena obrazovka a spatne behy

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

Sony KV-E2961K, zelena obrazovka a spatne behy

#1 Příspěvek od rnbw »

Nasiel som dlho odlozeny pokazeny televizor Sony KV-E2961K, tak som ho vyskusal. Zapol sa, zobrazilo sa cislo kanalu a nasledne sa obrazovka rozsvietila na zeleno so spatnymi behmi. Ma vyznam to zobrat a skusit opravit alebo je vadna obrazovka (100Hz Trinitron)?
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Jen plácnu , kdyby to bylo známé chasis a ty ho chtěl sešrotovat , měl bych zájem ....
KUBO

#3 Příspěvek od KUBO »

najväčšia pravdepodobnosť že je zlá obrazovka,je tu toho ohľadom Trinitron obrazoviek dosť popísané.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

No vraj je to AE2F.

Podla tohoto http://getmanual.ru/tv/sb/sonyae2.htm by to mohla byt jednoducha zavada v RGB... Ak by to bolo ono, tak mam TV prakticky zadarmo. V opacnom pripade chassis von a zvysok na zberny dvor.
iprth2748

#5 Příspěvek od iprth2748 »

podobný problém mám i já u televize Sony KV-25R1D.obraz se při provozu třese je nestabilní a VN trafo při tom vydává takový zvuk jako nějaké šustění ale nedá se ten zvuk přesně popsat.občas se objeví takový obraz se zpětnými běhmi jaký je na fotce ale zelený.televizor byl dvakrát opravován protože-šel jsem ho zapnout,zapnul se a asi po třech sekundách se vypnul a červená kontrolka na televizoru blikala.když jsem ho vypnul a zapnul hl.vypínačem tak se stále opakovalo to samé.tento problém byl odstraněn po dvou opravách a po opravě byl obraz stabilní,čistý ale asi po týdnu používání se začal obraz třást.

nahrál jsem si ten televizor (to skákání obrazu na začátku si nevšímejte to je kvůli televiznímu signálu) ale když ho přepnu na nějakou stanici tak je hlavně na písmu vidět jak se obraz třese

nevíte mi prosím vás náhodou jen tak zhruba říct že jestli je to problém s obrazovkou nebo něčim jiným?abych věděl jestli se mi ho vyplatí opravovat

dík moc za radu

Video:http://www.youtube.com/watch?v=Zyqgmqmfd_s

Obrázek
fredis

#6 Příspěvek od fredis »

Buď vada v příslušném kanálu, nebo zlabží jedna tryska... Dával jsem dohromady taky jednu Sonku, typ ani šasi teď z hlavy nevím. Cestovala do SD. Podle majitele v 5 servisech řekli baňka KO, nerentabilní oprava. Dostala pár "prskanců", nastavení Ug2 a šlape jak hodinky :lol: .
Eleman

#7 Příspěvek od Eleman »

Uvidíme jak dlouho. Regenerace trinitronů nebývá moc úspěšná a už vůbec ne dlouhodobě. Ale přeju ti úspěch - třeba se zadařilo a nějakou dobu to vydrží.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
fredis

#8 Příspěvek od fredis »

No zatím je to asi rok. Mám ji na chalupě, takže jen pá - ne, ale to jede většinou od rána do večera.Nepráskal jsem všechny systémy, jen ten potřebný a postupně.No a když bude nejhůř, v záloze mám 70 cmm 100Hz OVP taky ze SD. Opravenou a čeká. Ale teď ti zm..i začli na TV a MW lepit nějaký , raděj nebudu psát jaký, štítky z čárovým kódem, a pokud TV někomu nevyrvu z auta, tak už nic :twisted: :twisted: .Naposled tam byla nějaká LCD jak nová ještě v originál krabici, jako nová!! Ale ty mě neberou. Jak to chodí na SD jinde?
workhard
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od workhard »

U nás taky lepí štítky, to by nevadilo, dostat se tam dá v pohodě, ale velký problém jsou zlatokopové, telka s uraženým hrdlem a bez vychylovaček už je celkem k prdu :evil:
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
fredis

#10 Příspěvek od fredis »

No to máš dobrý. U nás ten tlustý blb co tomu "šéfuje" nemůže rozdýchat že by sis něco vzal a nedej bože opravil pro sebe nebo známé... Je tam štítek a eviduje se to! To je jeho argument a ta naše česká povaha- ať prší na moje brambory a sousedovo seno.
iprth2748

#11 Příspěvek od iprth2748 »

Fredis: to byla odpověď pro mě nebo pro rnbw?
fredis

#12 Příspěvek od fredis »

Pro tebe! Ale rnbw může mít to samé..
kokun

#13 Příspěvek od kokun »

Eleman píše:Uvidíme jak dlouho. Regenerace trinitronů nebývá moc úspěšná a už vůbec ne dlouhodobě. Ale přeju ti úspěch - třeba se zadařilo a nějakou dobu to vydrží.

Regenerace u TRINITRONu se skutečně nedaří (natož, aby to vydrželo rok) :!:

fredis píše:No zatím je to asi rok. Mám ji na chalupě, takže jen pá - ne, ale to jede většinou od rána do večera.Nepráskal jsem všechny systémy, jen ten potřebný a postupně. ...

Ale tady se zřejmě nejednalo o regeneraci, ale o "odpálení" zkratu (svodu) mezi G-kat a G1 (což může být stejný problém i u iprth2748) - :nevim:
Honza - kokúň

#14 Příspěvek od rnbw »

Tak hovoris, ze to mam z toho bordelu vyhrabat (spomedzi "odlozenych" starych kopirok a pod.), nalozit do auta a skusit opravit?

BTW. Nie su to tie obrazovky, co sa dali otocit, aby sa skrat nevratil?
kokun

#15 Příspěvek od kokun »

Otáčení (které problém většinou řeší - "elektricky"!) jsme dělali už u Č/B obraz. - tam to bylo bez problémů (mechanických).
U TRINITRONu ale vždycky nepochodíš. Nejenže máš "fajfku" (přívod VN těsně nad součástkami DPS, ale kolikrát ti to nedovolí ani modul obrazovky.
Ten je u "barvy" vždy podstatně větší (rozměrově!), než tomu bývalo u Č/B, ale taky "nesymetrický". Takže se může stát, že to ani nejde - otočený modul se tam prostě "nevejde" - zasahuje až do DPS 8O :cry:
Já to snad u žádné "barvy" nikdy ani nedělal (natož u Trinitronu).
Honza - kokúň

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“