Potřebuji udělat držák na zed k TV. Konstrukci mám vymyšlenou pujde o 2 ramena která se budou otvírat. Jde o to že do ramen na otvírání chci použít , po dlouhé uvaze co bude nejvhodnější , krokové motory s jednoduchou převodovkou nebo převodem. Muj problém je ten že neumím ovládat krokové motorky a nikdy jsem se s nimi nesetkal. Potřebuji vymyslet ovladací jednotku která by byla schopna řídit 4 krokové motorky s ruznou dobou chodu a v ruznných časech ale spuštěné jedním tlačítkem. Je to možné ? Děkuji za radu, tady je pro představu velmi primitivní model toho cčeho chci docílit. http://sergio1989.rajce.idnes.cz/Plocha1
Mechanické rameno k držáku LCD TV
Moderátor: Moderátoři
- sergio1989
Mechanické rameno k držáku LCD TV
Potřebuji udělat držák na zed k TV. Konstrukci mám vymyšlenou pujde o 2 ramena která se budou otvírat. Jde o to že do ramen na otvírání chci použít , po dlouhé uvaze co bude nejvhodnější , krokové motory s jednoduchou převodovkou nebo převodem. Muj problém je ten že neumím ovládat krokové motorky a nikdy jsem se s nimi nesetkal. Potřebuji vymyslet ovladací jednotku která by byla schopna řídit 4 krokové motorky s ruznou dobou chodu a v ruznných časech ale spuštěné jedním tlačítkem. Je to možné ? Děkuji za radu, tady je pro představu velmi primitivní model toho cčeho chci docílit. http://sergio1989.rajce.idnes.cz/Plocha1
- sergio1989
Ted zpět od češtiny k tomu co potřebuji. To co je na tom videu byl prvotní nápad kdy to měl celé řešit naviják s tímhle systémem kladek. Nový navrh je ten že pujde o takto podobný tvar ramene, jako je tady na odkazu. http://www.zbozi.cz/vyrobek/connect-it-aq-a3-cerny/ Proto ty 4 motorky ( ten čtvrtý bude řídit naklon. Pokud jde o váhu Tv tak ta je 11Kg. A somozřejmě že nejde ováhu zvedadnou vertikálně nýbrž přesouvání vhorizontálním směru.
Takže požadavky 4 motory (stačili by asi i jen 3)
Spouštění v různých časech
ruzná doba chodu každého motoru.
Všechyn spuštěné jedním tlačítkem
Zaujmul mě napad s motory s převodovkou do stěraču, Ted jsem na ně koukal ale chci se zeptat, pujde udělat aby udělai pohby od 0 do 180 stupnu ? děkuji nemám s nimi žadnou zkušenost ani to jak se ovladaji.
Ještě jednou chi poděkovat všem co se zučastní a pokud mi to někdo pomuže a neurazího odměna tak budu moc rád.
- frantajetel11
- sergio1989
- frantajetel11
P.S. Když je pro tebe mechanická konstrukce hračka, tak až to budeš mít mechanicky vyřešený, tak sem hoď foto
- sergio1989
- sergio1989
- frantajetel11
Třeba tento má integrované řízení, abyste to měl jednodušší, ale moment má menší než 1 Nm. Pokud máte TV o hmotnosti 11 kg, tak například na páce 0,3m potřebujete moment
11 . 9,81 . 0,3 = 32,4 Nm
To jen pro hrubý řádový pohled, o jaké momenty tam jde. Radši bych použil normální servomotory s převodovkou a koncovými vypínači.
Jinak, všechno se dá koupit.
- sergio1989
Neviem presny ucel a sposob pouzitia ale skus na to ist uplne inak.
Napriklad to rameno urob dvojite (ako nosnik so 4 otocnymi bodmi).
Tym to bude pevne, stabilne, spolahlive a TV bude stale kolmo dole. Vystacis s jednym malym motorom a jednoduchou alektronikou.
Pozri ako su robene taketo drziaky, alebo stolne lampy, rysovacie dosky, ....
Druha moznost je system ako ma zdvihak na auto so skrutkou uprostred.
Tiez jednoduche na mechanicke a elektricke prevedenie s jednym motorcekom. (Skrutka by bola zvisle.)
http://tuning-autodoplnky.0905.sk/narad ... p4637.html
- Přílohy
-
med_399-screenshot-17.jpg- (36.87 KiB) Staženo 84 x
- sergio1989