Výběr elektrického sporáku
Moderátor: Moderátoři
Výběr elektrického sporáku
Máte zkušenosti s uvedenými typy sporáku? Kterému typu byste dali přednost? Díky za názor.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Takže proto a s ohledem na našeho potomka jsem nakonec koupil MEC67322FW s trojitým sklem u trouby.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jenže pak jsem narazil na stejný názor hospodyněk na webu a došlo mě, že to je daň za energetickou třídu. Staré sporáky měly tendenci spíš překmitnout s teplotou a pak se "usadit". Konkrétně nové sporáky MORA ale dosahují teploty nastavené na termostatu podle jejich předpisu až po pátém sepnutí termostatu, v praxi s bídou v polovině celkové doby přípravy pokrmu. Obecně je teplota o cca 30-40° níž než u starého sporáku (měřeno termočlánkem opět v souladu s předpisy MORA) a náběh je mnohem pomalejší, i když termostat vypíná dřív. Takže kuřátko původně pečené kolem 180° nyní konfitujete kolem 120-140°C. Trouba je nahřátá hned, ale je v ní prostě zima. Řešení je buď automaticky přidávat 40° , nebo posunout termostat.
Ovšem s tím, jak se bude v EU pokračovat s blbnutím s třídama AAAA++++ , tak budou výrobci NUCENI provádět podobné opičárny v mnohem větším měřítku.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- kevin_mitnick