Pračka Gorenje PS812N - zvýšení hladiny

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
cabernet

#16 Příspěvek od cabernet »

xmarty08 píše:Tak jsem to zkoušel nastavit a pračka vůbec nespolupracovala, napustila jednou na začátku, prádlo to skoro všechno vypilo a konec, pak už si vodu sama nepřidala. A to jsem s tím točil i o 2 otáčky doleva/doprava. Než abych na tom trávil další čas, vyřadil jsem na čelním panelu tlačítko s funkcí, kterou napoužíváme a spínám přes něj ručně dopouštěcí ventil a je to, dopustím kolik je třeba, tak jako to děláme léta, akorát nemusim dolévat neprakticky sprchou :-) Tak díky za rady.

Takto to ma uz naozaj daleko od nazvu "automaticka"... Snazim sa v podobnych pripadoch pochopit ludi a nie hned sudit, vnucovat ich moj nazor, resp. karhat ich za to, co v danej situacii uznaju za vhodne.
V tomto pripade ocenujem len to, ze si si NEJAKYM sposbom pomohol sam.
Nadvazujem tymto na moj prvy prispevok v tomto vlakne.
xmarty08

#17 Příspěvek od xmarty08 »

To cabernet: co chceš řešit na takhle starý pračce víc... Máš pravdu, je z ní sotva poloautomatická pračka, ale trávit na ní hodiny opravou, to nemá cenu. Na víc mám dojem, že u té mé to není hledání závady, ale že je tak navrhnutá, byť výsledek praní nebyl nikdy zrovna nejlepší. Já si teď alespoň ohlídam výšku hladiny po svém :-)
BOBOBO

#18 Příspěvek od BOBOBO »

Ale seštelovat by určitě šla . ovšem napouštění je u některých typů praček omezeno i časem a tak když máš malý tlak ve vodovodu nebo ucpané sítko (u mne 0,4atm-samospád :D ) , nestihne se voda v daném intervalu dopustit .
cabernet

#19 Příspěvek od cabernet »

xmarty08 píše:To cabernet: co chceš řešit na takhle starý pračce víc... Máš pravdu, je z ní sotva poloautomatická pračka, ale trávit na ní hodiny opravou, to nemá cenu. Na víc mám dojem, že u té mé to není hledání závady, ale že je tak navrhnutá, byť výsledek praní nebyl nikdy zrovna nejlepší. Já si teď alespoň ohlídam výšku hladiny po svém :-)

Ked budes mat cas, precitaj si pozorne moje prispevky. Nedas mi teraz zapravdu, ze si to mal predsa len riesit v zarucnej dobe?

S pozdravom.
xmarty08

#20 Příspěvek od xmarty08 »

"cabernet" v tom máš určitě pravdu :-) Jenže ona, když byla v záruce, tak mě praní moc nezajímalo...teď musím prát já, tak to řeším ;-) Stačilo mi, když jsme v letech koupě této pračky, řešily reklamaci nižšího modelu Gorenje, která neměla regulaci otáček ždímání, měla pevně 400ot./min a prádlo z toho bylo téměř mokrý. Jen tak tak se uhádalo, když nám ji známý změřil, že točí jen necelých 340ot./min. Možná proto nebyla chuť, řešit se stejným prodejcem, že i další kus není nic moc.
BOBOBO

#21 Příspěvek od BOBOBO »

Zbyla jen otázka , proč u stejného prodejce ?
xmarty08

#22 Příspěvek od xmarty08 »

Správná otázka :-) Ono to bylo tušim v roce 97, to v Rokycanech moc prodejců na výběr nebylo a hlavně, tam kde byla koupena projevili velkou snahu vnutit nám jinou pracku za ještě víc peněz.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“