ČEZ nové odběrné místo, podmínky připojení
Moderátor: Moderátoři
ČEZ nové odběrné místo, podmínky připojení
cituji:
......PDS provede nutné úpravy soustavy na své náklady v rozsahu:
knn od připravovaného přípojkového pilířena pozemku č.xx (to je sousední zahrada, vzdálená cca 20m, jejíž majitel zažádal o připojení přede mnou)
......žadatel provede úpravy na své náklady v rozsahu:
umístění elměrového rozvaděče musí odpovídat připoj. podmínkám ČEZ pro osazení měř. zařízení v odběrných místech napojených na nn
rozumím tomu tak, že čez zajistí výkopové práce a položení kabelu od přípojkové skříně u souseda až na můj pozemek a já bych měl tedy asi sehnat elměr. rozvaděč a umístit ho na hranici pozemku, je to tak? jsou i případy že čez hradí elměr. rozvaděč?
Ono se už zlatem vyvažuje i těch 6A a případné navýšení taky.
A patrně požadují měření přístupné na hranici pozemku, takže se s nimi dohodni, kdo zakope kabel a případně jeho přizemnění mezi HDS a rozvaděčem měření (není-li to v jednom).
Dál je to tvoje věc, ale zemní kabel i zařízení za ním musí odpovídat předpisům a bez revize ti elektroměr nepověsí.
Hill píše:Nijak jasně jsi nepopsal, kde vlastně budeš mít měření
No to právě podle mě z toho co mi poslali jednoznačně nevyplývá - to by přece měl stanovit čez, kde bude měření, jestli v pilíři u souseda, nebo až u mě (s tím že musí být na hranici pozemku počítám), ale vzhledem k tomu, že v podmínkách uvádějí že mi na své náklady zajistí kabel od připravovaného pilíře (toho co bude u souseda), tak předpokládám, že chtějí, aby měření bylo až u mě. Taky je ve zprávě uvedeno, že hranicí vlastnictví jsou pojistkové spodky v HDS - tomu bych rozuměl tak že nožovky budou u mého elměrového rozvaděče.
Předpokládal jsem, že v tech. podmínkách bude vše jednoznačně specifikované, ale budu se asi muset zeptat přímo na čezu.
Jinak požadoval jsem 1x20A a s tím nemají problém.
Jestli budou HDS v PŘÍPOJKOVÉM pilíři u souseda, pak si odtamtud natáhneš svůj kabel do svého MĚŘÍCÍHO pilíře.
Jestli budou HDS v tvém elm.pilíři tak tam natáhnou kabel oni.
V tom vyjádření je napsané, kde HDS bude.
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY