KC307X
Moderátor: Moderátoři
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Davidsev píše:Mám prostě tranzistory, na kterých je natisknuto KC307X, co to má společného se stablizátory?
To, naco tě upozorňoval Eleman - místo x můžeš doplnit jakékoliv písmeno (A,B nebo V), stejně jako u těch stabilizátorů, když místo křížků doplníš napětí.
Nic méně je ten tranzistor uplně stejný, jako fotka od OK1HGA, akorát je 307 a místo B je X
Též si nedokážu představit, že by soudruzi vymysleli tranzistor, u kterého bych jen myšlenkou měnil parametry
Podle mě je to nějaká exotika, možná speciální zakázková výroba která někde zbyla, nebo armádní přebytek. Někdo si jich někde nametl plnou lopatu a to je asi tak vsjo co o nich ví..
Davidsev píše: ... Nic méně je ten tranzistor uplně stejný, jako fotka od OK1HGA, akorát je 307 a místo B je XNevypadá to jako zkřížené meče, prostě je to X.
Též si nedokážu představit, že by soudruzi vymysleli tranzistor, u kterého bych jen myšlenkou měnil parametry
Ale to sis jen trošku "blbě" vysvětlil - on tím jen myslel, že za "X" se dosadí to, co je tam zrovna zapotřebí.
Právěže, tím jediným písmenkem se ty součástky (jejich parametry) od sebe liší. A to písmenko určí až ty patřičné parametry.
Výrobce vyrobí určité množství např. těch KC-éček a "roztřídí" je až měřením (dle závěr. napětí, H21E, ... ) a teprve tímto "obdrží" dané písmenko (u těch KC-ček: A až V).
Je docela možné, že to X-ko může nahrazovat ty "zkřížené šavle" - pak by se mohlo jednat o "military provedení", s extra vybranými parametry (většinou větší rozsah prac. teplot, ...).
Ale nvm, že by je TESLA takto značila - u větších souč. tam byly ty "šavle" natištěny - ploška větší, takže se na ni vešly. Tady by tomu snad napovídala jen ta malá ploška
A jako lahůdku na konec, mám tu i KC237X