LCD TV HANNSpree JT0132E2 T23B

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ipm
Kontaktovat uživatele:

LCD TV HANNSpree JT0132E2 T23B

#1 Příspěvek od ipm »

Zdravim , dnes mi priniesli tento LCD TV a vobec ho neviem identifikovat, Main nemá žiaden popis, Na stitku vzadu má len napísané Typ: T23B a Assembled in Czech... Ma 2x HDMI 1x D-sub 1xS-Vhs a 1x tuner + RGB Chinch

Tolko k identifikácii s ktorou mi treba pomoct.

A teraz k prosbe o pomoc. Po zapnuti zvuk funkcny a na panely tma. Invertor ma napajanie 23,6V

Ked som sa dostal k invertoru tak som si vsimol ze uz tam niekto menil SMD odpor namiesto poistky F1 a F2 na doske invertoru tam osadil SMD odpory, problém je ten, že F3 a F4 má na sebe "P" a "N" a na meranie su prerušené. Podľa označenia na doske F1-4 si myslím že ide o poistky, najme ak predchádzajúci opravár tam dal smd odpory s oznacenim "000" namiesto F1 a F2.

Mozem zamenit podobne aj tie F3 a F4 ktoré sú prerušené?

Pýtam s apreto, pretože "P" a "N" by mali bit dioda a kondenzator podla tabuliek znacenia SMD...

Čo mohlo spôsobiť prerušenie týchto poistiek, resp. SMD odporov? Tie SMD namiesto poistiek su v poriadku odišli F3 a F4.

Invertor napája 7 trubíc.

Ďakujem

EDIT: Dal som tam SMD 000, TV bezi, mam ale aj tak obavy, co mohlo sposobit odpalenie... Mozu bit nejake trubice ciastocne chytene? Neverim ze islo o nahodu /opotrebenie/ , to by odisla max jedna a nie postupne vsetky, alebo sa mylim?
Naposledy upravil(a) ipm dne 09 pro 2011, 16:48, celkem upraveno 1 x.
-=IPM=- Manager projektu Tuxík. Uvítam Váš názor na tento projekt.. Viac info na http://www.ipmm.sk
ipm
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ipm »

Pri testovani som prisiel na zaujimavu vec a to ze Scart1 a 2 vstup ide ako ma, aj D-Sub PC ale u D-sub je obraz zle nastaveny, co ale moze sposobovat klonovanie obrazovky a u NB to neviem ovplynit a druha zavazna je ta, ze po prepnuti do rezimu TV ho do tohoto rezimu aj prepne , co usudzujem podla toho ze mi v pravom rohu nabehne P1 a nakolko niesu ziadne programy naladene tak nejde prepinat, ak dam naladit automaticky , tak hlada hlada a nic nenajde, ak dam hladat manualne, a stlacim tlacitko pre hladanie tak zamrzne a da sa vypnut iba sietovym vypinacom, ziadne ine tlacitko pokyn nezoberie. V pripade ze ho nastartujem a idem cez skart ci PC ide vsetko ako ma, pri rezime TV tam nemam ani sum, len tmavu obrazovku a po zadani rucneho hladania zamrzne. Pri automatyckom hladani 2x prebehne a nic sa nestane.

Potreboval by som schemu, pretoze bez nej neviem najst zavadu. Je dost mozne ze je poskodena eeprom ale chcel by som sa presvedcit ci mi z MF nieco lezie a ci sa mi vobec zapne napajanie kanaloveho volica a obvodov MF

P.S. Podarilo sa mi konecne identifikovat tuto TV aj napriek strhnutemu stitku zo zadnej strany a absencii akehokolvek popisu na maine. Ide o JT0132E2
Mozete mi niekto helpnut zo schemov?
-=IPM=- Manager projektu Tuxík. Uvítam Váš názor na tento projekt.. Viac info na http://www.ipmm.sk
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“