LCD TV HANNSpree JT0132E2 T23B
Moderátor: Moderátoři
LCD TV HANNSpree JT0132E2 T23B
Tolko k identifikácii s ktorou mi treba pomoct.
A teraz k prosbe o pomoc. Po zapnuti zvuk funkcny a na panely tma. Invertor ma napajanie 23,6V
Ked som sa dostal k invertoru tak som si vsimol ze uz tam niekto menil SMD odpor namiesto poistky F1 a F2 na doske invertoru tam osadil SMD odpory, problém je ten, že F3 a F4 má na sebe "P" a "N" a na meranie su prerušené. Podľa označenia na doske F1-4 si myslím že ide o poistky, najme ak predchádzajúci opravár tam dal smd odpory s oznacenim "000" namiesto F1 a F2.
Mozem zamenit podobne aj tie F3 a F4 ktoré sú prerušené?
Pýtam s apreto, pretože "P" a "N" by mali bit dioda a kondenzator podla tabuliek znacenia SMD...
Čo mohlo spôsobiť prerušenie týchto poistiek, resp. SMD odporov? Tie SMD namiesto poistiek su v poriadku odišli F3 a F4.
Invertor napája 7 trubíc.
Ďakujem
EDIT: Dal som tam SMD 000, TV bezi, mam ale aj tak obavy, co mohlo sposobit odpalenie... Mozu bit nejake trubice ciastocne chytene? Neverim ze islo o nahodu /opotrebenie/ , to by odisla max jedna a nie postupne vsetky, alebo sa mylim?
Potreboval by som schemu, pretoze bez nej neviem najst zavadu. Je dost mozne ze je poskodena eeprom ale chcel by som sa presvedcit ci mi z MF nieco lezie a ci sa mi vobec zapne napajanie kanaloveho volica a obvodov MF
P.S. Podarilo sa mi konecne identifikovat tuto TV aj napriek strhnutemu stitku zo zadnej strany a absencii akehokolvek popisu na maine. Ide o JT0132E2
Mozete mi niekto helpnut zo schemov?