Monitor ADI A715 typ Q17, při zapnutí blikne dioda

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ufotr

Monitor ADI A715 typ Q17, při zapnutí blikne dioda

#1 Příspěvek od ufotr »

Mám tento monitor ADI A715 typ Q17 a nyní přestal fungovat, při zapnutí blikne napájecí dioda a toť vše, nic jiného se na monitoru nezobrazí.

V monitoru je deska ILCD-I Rev1.9, kontrola studených spojů(přepájení) + žádný nafouklý kondenzátor. Prosím o radu co kde zkontrolovat nebo vyměnit :?:

Díky všem předem :lol:
Eleman

#2 Příspěvek od Eleman »

Hlavně nejdříve měřit.
Možná závada v invertoru nebo ve zdroji, nebo i jinde.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Killroy
Moderátor

#3 Příspěvek od Killroy »

Nejen začít měřit, ale preventivně pročíst i pravidla. To abychom se zase s tímhle dotazem nedostali někam, kam nechceme. Apropo, to snad je model 2011, tzn. není to tedy ještě v záruce? Já vím, ztratil se doklad.. Jo a v opravně, tak tam jsem byl, ale tam to neumí.. :wink:

Přesunuto sem. Killroy
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
ufotr

#4 Příspěvek od ufotr »

Už je to starší model, v opravně jsem nebyl a myslel jsem, že by my tu někdo poradil. Alespoň jaké napětí kde má být (z té desky jdou dva konektory, 1 do monitoru, druhý do desky s audio konektory), proto jsem to zde psal, ale tady asi nepochodím.
Killroy
Moderátor

#5 Příspěvek od Killroy »

No ale to je právě špatně. Copak o to, on ti tady někdo něco poradí, ale je otázkou, zda ti to k něčemu bude. Protože z dotazu "prosím o radu co kde zkontrolovat nebo vyměnit :?:" je jasné, že tomu moc nehovíš a na to se tady moc neslyší..

Co můžeš udělat - vyfotit pořádně tu zdrojovou desku z obou stran a tak dobře aby byla čitelná. A pověs ty fotky sem.
.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
ufotr

#6 Příspěvek od ufotr »

Tak jsem se do toho vrhnul, po prohřátí všech spojů i na invertor desce , se nyní led dioda napájení rozsvítí, obraz naskočí tak na 0,5 s a pak zas zčerná.
Takže napájecí deska vypadá dobře, po proměření 5v a 12v, ale na desce invertoru jeden sekundár trafa je ok a druhý nemohu proměřit - mohl by dělat tuto závadu?
Přílohy
invertor.jpg
Obrázek podobné desky (náhrada)
(26.62 KiB) Staženo 149 x
Naposledy upravil(a) ufotr dne 28 pro 2011, 22:56, celkem upraveno 1 x.
Eleman

#7 Příspěvek od Eleman »

Proč ho nemůžeš proměřit? Trafa bývají vadná spíše vzácně.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
ufotr

#8 Příspěvek od ufotr »

Eleman píše:Proč ho nemůžeš proměřit? Trafa bývají vadná spíše vzácně.

Asi jsem to špatně napsal, jedno jde proměřit a druhé nejde - je přerušené. :lol:
Eleman

#9 Příspěvek od Eleman »

Bingo. Problém bude sehnat jiné.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“