Plynový sporák nebo sklokeramika?
Moderátor: Moderátoři
Jenda_KL píše:Nedávno jsem zapojoval varnou desku která byla sice 3fáz, ale i tak při zapnutí všech plotýnek topila vždy jen jedna a regulace postupně ty plotýnky přepínala. Takže je úplně jedno jestli by byla zapojená 1F nebo 3F.
Takovou mám doma (je na 2 fáze). Ale to platí, pokud se nejede naplno (stupeň 9). Pak je plotýnka zapnutá trvale.
Někdo tady mluvil o čištění sklokeramiky. Není problém, nejlepší je mírně zaschlý CIF. Jinak by mě zajímalo, jak je to udělané, že to pozná každý předmět mimo plotýnku. Když jsem zakryl sporák lehkou polyetylénovou fólií při malování, pořád to pípalo.
A taky jedu na jednu fázi, 16A, ale já už pak počítám s tím, že rychlovarná konvice visí na jiném okruhu, myčka taky a nemusím se omezovat.
A k mastnému plynu - nikdy nevznikne jen CO2 a voda, jsou tam i další sloučeniny. To je podobné jako u benzínu.
Plyn sem se díval a za minulý rok (kdy jsem fakt vařil vyjímečně) jsem spotřeboval celých 2m3 - s platbou přes 750 to není zrovna vhodná metoda - nehledě na vyžadované odvětrání kuchyně.
Jasny, až bude rodina, asi se bude vařit znatelně víc.
Nezbytné kroky - zrušit plyn (ale zase nemusím řešit vedení) a pravděpodobně žádost/zjištění připojení 3F.
Plánované spotřebiče: V kuchyni myčka + el. trouba/rychlovarka + indukce (pravděpodobně 4 plotýnka)
V koupelně pračka + výhledově sušička
Pokoje - standardní smetí - 2xTV/2xPC/nějaká ta laser tiskárna...
Vytápění je dálkové, teplá voda rovněž.
Na jaký rezervovaný příkon se dotazovat - 3x 20A nebo 3x25A?
Platba za navýšení je mi jasná...Musím ověřit dostupnost 3F ve stupačkovém rozvaděči
Díky za podněty těch z vás, kdo mají byt zařízený podobně