Acer Aspire 5520, přes displej svislé pruhy

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Gringo_Joe

#16 Příspěvek od Gringo_Joe »

notas uz jsem castecne zkapalnil.. Rikal jsem si, ze bych vyuzil mimo jine i webkameru, ktera tam byla a do posledni chvile fungovala. I vymontoval jsem ji tedy z vika a pripojil na interni USB stolniho komputeru, coz by podle me melo fungovat. Nicmene nejde.
V linuxu (Ubuntu 10.04):
lsusb ukaze pripojene zarizeni s nazvem Acer CrystalEye webcam, zarizeni vystupuje jako /dev/video0, skype ho vidi, ale pri kliknuti na Test je cerno. Tak samo se chova VLC nebo cheese.
Ve Windows (XP):
Po pripojeni zacne instalovat SW pro novy HW Acer CrystalEye, po chvili uspesne dokonci a v Tento pocitac pribude ikonka Skenery a fotoaparaty. Po rozkliknuti opet cerno.
Na danem USB byla pripojena WiFina, ktera pred i po funguje dobre.
Je na to nejaky figl, ktery neznam, nebo proste notebookova kamera na stolnim PC nefunguje z principu?
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Fungovat by to malo. Nie je ta kamera nejako poskodena? Alebo povytiahnuty snimac z konektora (ak tam nejaky je)?
Gringo_Joe

#18 Příspěvek od Gringo_Joe »

vizualne vypada v poradku
pokazde, kdyz se nejaky program pokusi k ni pristoupit, tak se rozsviti zelena LEDka, jakmile kliknu zavrit, tak zase zhasne. Vypada to, jakoby sama verila tomu, ze funguje.
Jedine co me napadlo, ze muze mit nejake prisvetlovani, ale ve viku uz nic neni a dokonce jsem vyloupl ctverecek pruhledneho "sklicka" co byl ve viku pred cockou, snad by to mohl byt polarizacni filtr, nebo neco. Ale vysledek je stejny at tak nebo tak.
Gringo_Joe

#19 Příspěvek od Gringo_Joe »

mam jeste jeden dotaz, nikdo nechtel touchpad, tak bych to s nim taky zkusil. Originalne ma 6 pinu, ale je videt pouhym okem, ze to bude mene, nebot nektere jsou hned za konektorem spojene. Pokud se dobre pamatuju, v Device manageru bylo napsane, ze je napichnuty na PS/2 port. Nezkousel nekdo takovou modifikaci?
rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

Malo by sa to dat pripojit na PS/2 port ako mys.
Napr. http://sparktronics.blogspot.com/2008/0 ... o-ps2.html
Gringo_Joe

#21 Příspěvek od Gringo_Joe »

Obrázek

Funguje to!
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“