Rámeček nad jističe
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
Takže jističe Kanlux jsou sračky? Aha, takže je vyměním za nějaké lepší. Ale ta zn. ABB jsou myslím docela slušné jističe a vypínače, ne?
Takže to foto - modul pro 12 jističů, třetí zprava je elektroměr jednofázový digitální, modulo 1. Napravo jsou mnou vytvořené ovládací prvky pro časovač na nabíječku akumulátorů a vypínání zvonku na noc. Jističe - co mi zbylo...
- Přílohy
-
modul pro 12 jističů.jpg- Ještě to vypiluji...
- (98.59 KiB) Staženo 117 x
Když to máš fakturační měřidlo distributora, pak musíš buď použít některou z typizovaných elektroměrových skříní s úchyty pro hlavní jištění, elektroměr, případně též pro přijímač HDO a další nutné příslušenství.
Mezi měřicí rozvaděče patří i premixová deska s upevňovacími kříži.
Uznává se stále i umístění této desky v tzv. "ztraceném bednění", kde je deska zapuštěná do stěny tak hluboko, že kolem a před ni lze umístit rámeček s dvířky a ta dvířka lze zavřít, nesmí to ovšem bránit přístupu pro kontrolu a odečty.
Jestli je deska na úrovni omítky, lze použít skříň bez zadní stěny, o světlosti alespoň o 5 cm větší, než jsou rozměry desky (plechová skříň samozřejmě musí být předpisově spojená s ochranným vodičem).
Ovšem ta se nikde nedá koupit, jedině ji nechat udělat u truhláře (plechovou u klempíře, ovšem).
Oprava "udělet" na "udělat".
Pane Hill: nerozčilujte se. Já to chápu. Nechal jsem si elektriku udělat elektrikářem, ale je jen na té šedé desce jak jsem psal. V hlavním rozvaděči, který je společný pro celou řadu deseti garáží, je společný elektroměr. Já jsem si nechal do své garáže dát svůj. Je to jen pro mé osobní měření, abych věděl, kolik jsem vypílil elektřiny. Občas v garáži svařuji a stříkám, tak abych věděl. Není to nic, co by muselo být schváleno u ČEZu nebo koho. Každý si v garáži dělá co chce a taky to nikdo neřeší.