Auto pro začátečníka

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od Jirka »

F1 mě taky napadla jako první. Viděl jsem sedan 1,4 50kW za cca 60 tisíc. Tam by šlo do kufru LPG a ještě by zbylo místo na tašky. Nebo "žebrák" krátká HTP. Na výkonu by asi moc nezáleželo. (v udaném příkladu je cesta rovinatá, za to samajama - přes 80 tam jezdí snad jen kaskadéři)

Octa mi přijde už moc velká a v naftě i předražená, pokud má slušný stav. Ale motor TDI 66kW je prý držák. Klidně zvládne 400t km, co jsem slyšel.

Jako druhé a třetí mě napadla Corsa a Getz, oboje tak r.v. 2002 a s menším objemem motoru. Ale u nich netuším, jak jsou na tom tyto modely v ohledu k výše uvedeným parametrům, jako je spolehlivost, výdrž ...
rnbw

#77 Příspěvek od rnbw »

Jirka píše:Klidně zvládne 400t km, co jsem slyšel.

V bazari kupit prave taky - bude mat 380 tisic a stocene to bude na 120 tisic...
bastliar

#78 Příspěvek od bastliar »

Aj správne usadiť sa za volantom môže byť "umenie"
http://www.mojevideo.sk/video/fbb6/spra ... antom.html
mirku

#79 Příspěvek od mirku »

rnbw píše: ... V bazari kupit prave taky - bude mat 380 tisic a stocene to bude na 120 tisic ...

... nepřeháněj - tak taková porce ujetých kilometrů se dá poznat samozřejmě i jinak ... :roll:
rnbw

#80 Příspěvek od rnbw »

Lak sa nalesti, gumy na pedaloch vymenia, volant pripadne tiez. A vacsina ludi, co kupuje auto, nie su odbornici, tak kupia "vyhodne" "zanovne" auto od prveho majitela (v skutocnosti ukradnute, po taxikarovi a po "totalke").
mirku

#81 Příspěvek od mirku »

... ale samozřejmě, jak se říká - každé auto má někde svého kupce (rozuměj blbce, který ho koupí) ... 8-)
... ne každý ví, kde má v autě hledat nezpochybnitelné stopy dlouhého používání a opotřebení ... rozhodně taxi od soukromého auta pozná i slepec ... :lol:
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od Jirka »

rnbw píše:V bazari kupit prave taky - bude mat 380 tisic a stocene to bude na 120 tisic...

Něco na tom bude, nebudeš daleko od pravdy.
Zatímco v bazarech mají auta +- 120tkm, zabavené exekutory mají o "trošku" víc, viz foto. Majitelé to nestihnou stočit a exekutor to neumí ... :D
Přílohy
459474.jpg
stav km
(15.33 KiB) Staženo 101 x
bastliar

#83 Příspěvek od bastliar »

RANGE ROVER EVOQUE toto autičko by som si vedel predstaviť v garáži. A v trojdverovej verzii waw.

http://www.youtube.com/watch?v=6miuU8G7 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=t83MpUGrrnU
Naposledy upravil(a) bastliar dne 02 lis 2011, 11:47, celkem upraveno 1 x.
EKKAR

#84 Příspěvek od EKKAR »

Jen taková možná nejapná otázka - co to má co dělat v dredu o autě pro začátečníka? :wink: :wink: :wink:
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
bastliar

#85 Příspěvek od bastliar »

Bolo by to moje prvé auto, tak povediac, pre začiatočníka :wink:
Pokiaľ liečba zaberie naplno a podarilo by sa mi do budúcna byť dva roky v bezzáchvatovom režime, jupidi jupida, doženiem tak toľké zameškané, samozrejme bez toho, aby sa zo mňa stal postrach ciest :wink:
Range rover mi pripadá, okrem iných vlastností, ako bezpečné auto. Minimalne pre jedného z učastnikov :whistling:
kewin
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od kewin »

tak piši po delši odmlce poněvadž nebyl čas na PC z duvodu zrušeni meho auta :-( jinak toto auto mělo najeto poctivich 70 tis rv 1993 z RJ starši klinovy řemen minimum koroze pravidelny servis servisni kniha poškozeno řizeni rameno oba silembloky na motoru sloupek dveři prah narvany do podlahy :-( praskle předni sklo KO palubka :-(
Přílohy
Obraz012.jpg
(149.96 KiB) Staženo 100 x
kewin
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od kewin »

no a ted vám představím meho fešaka škoda favorit 1994(RJ a motor felicie) akčni edice silver line ( centalni zamykani střešni okno hliniky)vyvežen do rakouska / německa k nám se vratil v roce 1998 jsem v pořadi 3 majitel stal v suche garaži asi rok z duvodu polofunkčni elektriky děrave nadržy jinak předloni vyvařene zadni věže +nova spojka a brzdy
Přílohy
Obraz001.jpg
(111.02 KiB) Staženo 85 x
milan222

#88 Příspěvek od milan222 »

no my máme getz, a jediné co se nám za těch cca 5 let (to to letí) krom oken porouchalo je centrál... občas (75%) neodemkne celé auto ale aspon vždy zamkne. těd už ale odemyká celé auto... asi zoxidované kontakty někde.
no a taky pokud si do auta pořídíte rádio za víc jak patnáct stovek, tak kupujete okna... výměna okna je 7500,- dá se to zvládnout doma, ale potah dveří tam ted nedrží.
a má pitomě mlhovku. pokud máte kouli trvale nasazenou, mohovka je blbě vidět. jo a kouli tam nenechávat protože o ni mužete přijít.
přetíženejvlek, cca 3/4 tuny to taky zvládlo...
no a velká výtka k pojistkám... nepřehledné... pojistky k brzdovému světlu sem hledal dlouho... furt tam psali něco o pojistce na pul auta a že bude vadná a nic o té 10A co je tam na boku nalinkým písmem "stop"
jinak já si koupim do začátku svuj sen... trabanta třidvéřoveho... bohužel muj druhej sen si nekoupím... š1000MB... moc drahé. le nejspíš se trabanta nedočkám, takže stodvácu. a s vyndanou izolací mezi motorem a zadníma sedačkama... abych slyšel motor.
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
workhard
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od workhard »

Hih tu izolaci vyndavat nemusíš, její vliv na hluk motoru ve škodě 120 je opravdu minimální... :lol:
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
EKKAR

#90 Příspěvek od EKKAR »

Heh, se šáde jsem jezdil 6 let a rozhodně bych neměl pocit, že bych v ní někdy neslyšel motor. Zato po přesednutí do Formana jsem otáčkoměr občas potřeboval abych se ujistil, jestli mi motor běží nebo ne. O modernějších autech už vůbec nemluvím - tam je motor slyšet až při rychlosti nad 100km/h a víc...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“