Auto pro začátečníka

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
EKKAR

#106 Příspěvek od EKKAR »

No, ony ty 1,2TSI většinou neodcházejí při jízdě - ale v drtivé většině jsou to okamžiky těsně po startu nebo během chcípnutí motoru... Takže někde v garáži nebo na parkovišti.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od forbidden »

Jirka píše:Hm, to je zajímavý, já už neviděl na silnici odstavený porouchaný auto, ani nepamatuju. (narozdíl od bouraček)

To já v Brně vidím minimálně jedno do měsíce, mimo Brno ani tak ne, zajímavý.
Philip_Fry

#108 Příspěvek od Philip_Fry »

EKKAR píše:
rnbw píše:Zalezi od toho, ci je ten moderny motor francuzsky alebo japonsky :lol:
TESAT!!!!

Ano, tesat ! Protože například jednou z největších slabin francouzského Renaultu Espace je japonský motor Isuzu, prodávaný jako 3.0dCi :D

Já tvrdím, že si člověk nevybere, protože v důsledku globalizace se počet dodavatelů dílů do automobilového průmyslu výrazně zmenšil a tak můžete potkat shodné díly na různých autech napříč značkami. A ani s těmi Japonci to zdaleka není tak růžové, jak si spousta lidí myslí, viz třeba Toyota, které dosáhla pověsti jedné z nejspolehlivějších značek díky tomu, že zatajovala spoustu výrobních malérů, na jejichž řešení ostatní výrobci pořádali svolávací akce.
kewin
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od kewin »

nj proto řikam neni nad starou vyrobu motoru od škodovky poněvadž ty motory něco snesou viz moje prvni fačko po otci už za mně to mnělo lehce najeto přes 500 tis km bez nějake extra udržby nebyt totalni koroze karoserie a jeji krouceni a brzd tak jezdi dodneška asi motor furt jel dobře jak pila :D
kewin
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od kewin »

jinak čim v autě min nepotřebne elektroniky tim lepe někdy sou to hrozna skryta kurvitka :D :lol:
PvvS
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od PvvS »

Nemuzu si pomoct, ale kdyz vidim , jaky problemy maj lidi s novejsima autama (tedy hlavne fobie...), tak je mi lito ze ma stara felda je tak prorezla... Pres 300 000 km natoceny a motor stale v pohode. Akorat ten jeho obal je spatnej :)).
kewin
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od kewin »

no taky mam prahy na střibrnakovy KO ale jinak OK takže letos v letě to necham převařit :twisted: udělam spodek dutiny a zase bude na chvili pokoj :twisted: a hlavně si hlidat zadni kapsy a vždy aspon ostřiknout studenou vodou oplachnout od soli a pokud něco začne rezivět tak odrbat a patřičně ošetřit :-)
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od Jirka »

PvvS: První ročníky Fabií mají přece motory MPI jako Feldy, nebo ne? A už tolik nereznou.
Mysteri

#114 Příspěvek od Mysteri »

kewin píše:jinak čim v autě min nepotřebne elektroniky tim lepe někdy sou to hrozna skryta kurvitka :D :lol:

Tak to plný súhlas. Jazdil som 8 rokov na OLCITe. Žiadný posilňovač riadenia, žiadné ABS. Vozil som so sebou indkučnú cievku, hlavu rozdeľovača, sviečku, karburátor. Keď mi tá tzv. rumunská pomsta počas cesty skolabovala, vždy som si ju do hodiny spojazdnil.
Teraz mám Fiestu IV. Pred vianocami som sa na nej skoro zabil, len preto, že mi v zákrute pri voľnobehu skapal motor. Posilňovač riadenia v tom momente samozrejme prestal fungovať a volantom nešlo točiť... Len tak-tak som minul múr. Závada skapatia motora bola v ,,motorovom PC".
P.S. Do tohto zážitku som žil v tom, že keď posilňovač riadenia skolabuje, tak ide točiť volantom aspoň na úrovni toho OLTCITa.....A, samozrejme, brzdy to isté....
kewin
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od kewin »

jo tatovo favo mně udělalo taky nepěkny žert na posilnovači brzd je hadice ktera je plastem naklapla v posilovači a pak vede zezadu za vstřikovač a hold se stalo že na polnačce vyskočilo a ztratilo a pak jsem potřeboval hamtnout na brzdy a skončil sem tak že sem vrazil do pangejtu na tom mostku vana kupodivu cela oko na tažne lano dole plus vypadlo hromada koroze a tuklej naraznik jinak OK vozik mohl mit tak 450 kg kameni :roll: naštěsti že se to stalo na polni cestě a ne někde jinde dom jsem z tim dojel ale jel jsem krokem a brzdil jsem motorem doma se to opravilo kusem zahradni hadice misto kolinka cca kousek o 10 cm kus toho do posilnovača a pak už OK ponaučeni na cely život je toto si hlidat a pokut je to koleno zhnile tak měnit neni to moc prace a pokaždy než vyjedu tak nastartuju a a kousek kupředu jen třeba samospadnem popojedu a šlapnu na brzdu no hold se chybama uči jinak řikam tatovo favo byl zlatej dělnik a idealni pracant do lesa a na občasne takove offroad prujezdy :lol: už je asi davno v hutich... :cry:

Nevkládej odkazy na obrázky širší než 800px. Narušují formát stránky. Připojeno formou přílohy. Killroy
Přílohy
100_6918.jpg
(127.58 KiB) Staženo 97 x
100_6887.jpg
(148.79 KiB) Staženo 94 x
Duvsan

#116 Příspěvek od Duvsan »

Mám podobného Favorita, len strieborná karoséria. Pri prejazde zatáčkou som omylom miesto 2-ky zaradil 4-ku a auto išlo ďalej. Pár krát som to dokonca rozbehol na 2-ke. Skrátka, znesie to všeličo. A, ako by som sa zo začiatku rád videl v skoro čomkoľvek inom, než vo Favorite, už som si naň tak zvykol, že skoro uvažujem, že ho dám zrenovovať.
Prepáčte OT
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#117 Příspěvek od PeteBurns »

Keď niekto povie, že si zvykol na pohon 4x4, tempomat, ABS-ko, vyhrievané sedačky a nezávislé kúrenie, to chápem, ale ked niekto povie, že si zvykol na favorita, to mi príde ako čierny humor :twisted: Hlavne teraz cez zimu by som si už od tých spomenutých kurvítiek veru nerád odvykal :wink:
kewin
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od kewin »

jo letos muj střibrnak dostane novy prahy opravu laku zadni tlumiče a jine předni rameno 8-) a bude ještě fešak 8-)
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“